hilleven

Flyttar

Publicerad 2011-10-31 13:45:40 i Allmänt,

Har haft en väldigt hetsig helg. I fredags började vi sortera ut de kläder som vi kunde skänka bort. Dessutom var det en massa folk här, vi hade en sista myskväll. Tidigare när jag flyttat från något ställe här har jag aldrig haft något emot det, snarare tvärtom. Men denna gång är det annorlunda. Detta är hemma, vårt hem. Därför käns det lite jobbigt att lämna denna lägenhet, men är tvunget eftersom kontraktet egentligen gått ut för tre månader sedan (hyresvärden har varit snäll och låtit oss stannat extra) och vi kan ju inte direkt skriva på ett nytt kontrakt nu när ingen av oss kommer att vara kvar i Dublin så länge till.

I går var den jobbigaste dagen på länge. Har aldrig märkt hur mycket grejer man egentligen har sammlat på sig under tiden här. Alla sängkläder, handdukar, tallrikar, muggar, glas, bestik, kastruller och liknande fick Roy och Daniel till deras nya hus. Vi smällde en hel sån stor taxi full med grejer till dem, plus lite grejer som vi ska ha där så länge, tills vi åker. Vi satt knappt ner en enda gång på hela dagen, därför var det jätteskönt när vi kom hem på kvällen, satte oss ner med hembeställd kinamat och kollade på ett och ett halvt stargate Atlantis avsnitt innan vi var tvugna att gå till sängen och däcka.

Sedan började det såklart om idag, har en stor hög med fler grejer som ska till Roy och Daniel, samt en hel del grejer som är våra ihopsammlade. Har lyckas städa hela vårt sovrum och toaletten och Alex har städat sitt rum resten är fortfarande lite kaos. Köket är ungefär halvklart. Fattar inte vad mycket grejer man kan ha, vet inte hur många sopsäckar fyllda med skräp som blivit utburna under helgen.

Vi har dock hunnit med att köpa en ny laptop också. En jävligt fet Samsung som jag och Coffan gick ihop och köpte. Den är fan bättre än Coffans desktop som Daniel ska köpa. Igår köpte vi också biljetterna till Barcelona!! Käns helt overkligt att det verkligen händer snart. Den 22 Nov bor vi i Barcelona!!

Översvämming

Publicerad 2011-10-25 10:12:46 i Allmänt,

Det har stormat och spöregnat sedan Söndag här. Många har fått sina hus översvämmade (som tur är har det inte drabbat vår lägenhet). När jag igår gick mellan IBM och bussen (den parkerar alldeles utanför entrén, så ingen lång promenad) så blev jag helt dyblöt bara på den lilla stunden. Mina skor var fyllda av vatten och hela jag genomlöt. Såhär såg det ut i resten av Dublin:







Har varit megalånga bilköer också, sedan söndag. det tog mig mer än en kvart extra att åka till jobbet i morse och det var bilar överallt. Många tänker väl att de ska åka tidigare för att hinna, brukar annars vara rätt så lite traffik den tid jag åker till jobbet.

En månad..

Publicerad 2011-10-24 19:18:47 i Allmänt,

Idag testade jag att gå till jobbet utan att sminka mig. Det gick också, fast man kanske inte skulle tro att det skulle funka. Jag tänkte knappt alls på att jag var utan smink (med undantag för ögonbrynen, alla vet hur viktiga de är)




Am I right? I vilket fall var det ingen som verkade märka att jag inte hade smink. Men så till dagens viktigaste händelser! Idag gick jag till min HR manager och sa upp mig. Tyvärr var det en helt ny HR manager som jag bara haft i en vecka och därför inte har något emot. Skulle vara mycket mer tillfredställande att få säga det till någon jag hade något emot men fy faaan, vad det kändes bra ändå.

Jag såg hela tiden ut som en solstråle, så glad var jag, gick liksom inte att hålla det tillbaka, känslan att slippa IBM om en månad! Klart jag blir glad, fick säga till min teamleader "alltså, jag försöker se ledsen och allvarlig ut, men jag ska lämna IBM för Barcelona".

Om en månad är alltså Barcelona mitt nya hem, jag har fått jobb som försäjlare i solen :>
Jag och Christopher kommer söka boende och fixa och dona inför flytten de närmsta dagarna, sedan är det bara ett tag tills jag är i solskenet. ♥

Självklart kommer jag sakna en hel del saker här också, speciellt människorna jag känner här. Men istället för att fokusera på det som kan vara det jobbiga med att lämna, försöker jag fokusera på allt det bra. Tänk dig själv...

Uppgradering

Publicerad 2011-10-21 20:14:12 i Allmänt,

I tisdags åt jag och Coffan kebab/kycklingrulle på vårt sovrumsgolv. Det är första gången vi delar en måltid där, men det var rätt mysigt med tända ljus.


Jag gjorde nytt försök att köpa laptop igår. Var på PC WORLD i Blanchardstown, vilket är mycket större än butiken på Jervis inne i city centre. Hittade en som inehöll bara massa bra grejer, var snygg, lagom stor och hade ett bra pris. Men återigen så fanns den såklart inte kvar. Blev erbjuden display exemplaret med 5% rabatt, men så hade de slarvat bort batteri och laddare till den.. Aja, man får väl inte ge upp direkt.

Jag har en Ipod nu och med den nya telefonen är jag uppgraderad sedan inbrottet. Coffan fixar ♥
Han fick även Danhjälp att köpa med sig snus till mig från Sverige, så nu ligger det fint två stockar ETTAN Orginal Portion i kylen, förutom de snusar som jag redan snusat mig lycklig på ;)

Poff!

Publicerad 2011-10-21 19:47:11 i Allmänt,

Vad är bättre än bubbelplast?
Bubbelplast med stora bubblor! Och jag har en massa! Låg i köket då jag kom hem. Nu smäller deeeeet!



WHAAAAA..... POFF, POFF, POFF, POFF!!!

Frulle.

Publicerad 2011-10-18 09:38:26 i Allmänt,

Vissa dagar startar så mycket bättre än andra. Var mysigt på bussen när jag åkte in till jobbet, helt mörkt ute och en massa väglampor som lyste och fick det att kännas som vintermys. Nu sitter jag vid min desk, äter en bagle av mörkt bröd med Philadelphiaost. Kaffet är ovanligt starkt och jag njuter lite extra mycket av snusen till kaffet då jag vet den är en av mina sista. Småpratar om jobbet.

Mycket att göra idag och två man kort. Efter en mysig start på dagen oroar jag mig lite över att detta ska bli som tisdagar brukar vara. Jättelånga och plågsamma. Inget att se fram emot. På måndagar är man så trött att man märker knappt hur lång dagen är, på onsdagar är man glad över att halva veckan är över, torsdag=lön och fredag är sista dagen. Tisdagar är bara jättekalla (står på nån ventilation hela dagen) och tråkiga för det mesta. Hoppas denna är ett undantag då den iaf börjat bra.


Hip Hop Hille

Publicerad 2011-10-17 23:05:49 i Allmänt,

Nu är helgen slut, tur för den att den var rolig och mysig, annars hade den fått spö för att ta slut så fort. I lördags firade vi Coffan med mat (Cesar lagade biffar med klyftpotatis och svampsås) och öl hemma hos oss. Vart uppe och firade hela natten tror jag. I söndags hade vi en väldans massa att städa. Äcklig fransman hade kräkts i soptunna. När städningen var klar belönade vi oss med att gå till Zuumo och köpa smoothies. Jag hittade en polackaffär som säljer en kaffegodis jag brukade köpa i Thailand.



Snälla Ylva har skickat sladden till min kamera som jag glömde hos henne. Så nu kan jag äntligen ta kort igen!

Födelsedagscoffs.

Publicerad 2011-10-15 14:45:13 i Allmänt,

Grattis till min älskling som fyller  år idag. Vi har myst en massa och lagat goda baguetter. Av mig fick Coffan ett silverhalsband (en sån kedja) och en massa gos ♥
Ikväll blir det mer mys och middag med vänner.

Inbrott

Publicerad 2011-10-15 01:09:17 i Allmänt,

Inledde mitt förra inlägg med orden "Upplevde det mest skrämmande som hänt mig på riktigt länge i natt" så ska man tydligen inte skriva. Igårkväll bröt sig en man i genom vårt sovrumsfönster... Jag och Christopher satt i vardagsrummet och skulle gå ut på balkongen och när vi öppnade dörren till hallen stod det en man där. Fick en sån adrenallinkick att jag knappt kommer ihåg vad som hände. Coffan flög efter honom och skrek efter honom medan jag (vilket jag knappt kommer ihåg) tydligen sprang tillbaka in i köket, tog en kniv och sprang efter dem jag med.

Han fick bara med sig min telefon och min mp3 (möjligtvis lite smycken, men inga av de som var värdefulla). Det var i alla fall tur då både min plånbok och Coffans, samt våra pass låg lika tillgängligt som de saker han fick med sig. Då Coffan sprang efter honom slog tjuven igen vår sovrumsdörr på honom och i farten slogs dörren nästan helt av, gångjärnen hängde ut från väggen och dörren gick inte att stänga efteråt. Eftersom Coffan hade sin tekopp i handen kastade han den i ryggen på tjuven då han hoppade ut genom fönstret han kommit in igenom.

Garda kom bara en liten stund senare då kvarterets agra gubbe ringde dem direkt på grund av allt oväsen. Det fanns en kamera alldeles runt hörnet som hade filmat honom då han sprang iväg. Men på grund av allt adrenallin, kunde varken jag eller Coffan beskriva honom eller ens hur han var klädd. Efteråt kändes det som träningsvärk i mina ben, kunde knappt stå på dem och skakade i hela kroppen av chocken. Blev inget gå till jobbet för mig idag då jag sedan inte kunde sova på hela natten.

Problemet var inte att jag blev av med min telefon och min mp3. Problemet var chocken över att någon tog sig in i vårt hem. Att en främmande man bröt sig in genom vårt sovrumsfönster. Det blev jag chockad och rädd över. Att han var så tyst gör mig också rädd, fönstret var bara uppet en centimeter och hade en sån grej som stoppar det från att gå upp mer än så. Rullgardinen var dessutom nere och i fönstret stod det rätt mycket saker, som ljus och smink. Tänker inte neka till att det ligger en kniv här bredvid mig nu, här där jag sitter i mitt eget hem..

Försöker i alla fall att se det positiva. Jag var inte hemma ensam och då lägenheten inte heller var helt folktom hade han inte tid att tömma den helt. Han hade kunnat tagit mer värdefulla saker, eller sprungit mot oss istället för bort. Är glad att jag inte kunde köpa den där laptopen också, för annars hade den garanterat legat i vårt sovrum.

Idag var en från garda här och letade avtryck, men han hade haft handskar på sig. Vår landlord kom också och var riktigt snäll, han skickade hit någon att fixa sovrumsdörren lite senare. Coffan köpte en ny telefon åt mig också och jag har legat inne och mest latat mig hela dagen, försökt att tänka på annat med att titta på Stargate Atlantis.

feberdrömmar

Publicerad 2011-10-13 12:52:53 i Allmänt,

Upplevde det mest skrämmande som hänt mig på riktigt länge i natt (mycket värre än när det satt en insekt på handtorken på toaletten som blåste ner i handen på mig när jag skulle torka dem). Som sagt tidigare mådde jag inte så bra igår, hade en del feber och så. När jag gick och la mig hade jag därför helt febriga drömmar. De första är lite läskiga men inte så läskiga att någon lagt sig på minnet tills idag. Men så plötsligt drömmer jag att jag ligger i sängen och en stor fet insekt av något slag klämmer sig in i mitt öra och börjar åla sin feta krop längre och längre in. Jag klämmer mot örat och känner/hör hur den mosas där inne. Då vaknar jag, skallsvettig och stel som en planka av panik och andas häftigt av rädsla.

Övertygad om att detta inte bara varit en dröm sprang jag upp ur sängen och ut till badrummet. Väl där inne försökte jag desperat kolla mig i örat för att se om jag kunde se krypet. Om jag inte varit livrädd hade jag förmodligen garvat åt mig själv, man ser inte så normal ut när man mitt i natten står i badrummet i bara underkläder, febrig, med håret åt alla håll och försöker se in i sitt eget öra utan hjälp av annat än en spegel som sitter fast på väggen..

Sprang tillbaka in till rummet då jag insåg att jag behövde hjälp, tände lampan och satte mig i sängen framför Coffan som vaknade. Kunde först inte förklara vad jag trodde hade hänt. Sedan var jag helt hysterisk och i minst en halvtimme skrek och grät jag så att även Alex som sover i rummet bredvid vaknade. Tillsut efter att Coffan försäkrat mig tusen gånger om att det inte var något i örat och jag grävt ut halva hjärnan med tops lugnade jag ner mig och kunde gå och lägga mig igen.

Ingen särskillt trevlig upplevelse att ha runt 3 på natten. Kan det delvis berott på besvikelse att de inte hade inne den laptop jag tänkte köpa igår förräns nästa vecka?

Trams

Publicerad 2011-10-12 21:45:14 i Allmänt,

Mogen dag på jobbet idag. Märks att vi alla är ansvarsfulla och tar vårt jobb på allvar. Johan går iväg en liten stund. Men glömmer bort att låsa datorn. Så jag sätter denna bild som wallpaper på hans dator:


Lite senare ser Peter fnissig ut. Han har kommit på Johans lösenord. Låser upp datorn, lägger upp ett inlägg på facebook "Sa upp mig idag! Sjukt skön känsla! YSTAD HERE I COME! Johan tror först att det är jag som ändrat och han  själv som glömt att låsa datorn igen. Så går han iväg igen och Peter låser upp och ändrar alla skärminställningar på datorn. Johan lägger äntligen ihop ett oh ett.

När Peter sedan går iväg låser Johan in Peters mus i hans låda och gömmer nyckel. Hahaha.
Peter snor Johans badge... Sådär höll det på hela dagen, ingen ovanlig dag på IMAC förövrigt.
När Peter sedan ska gå hem lägger Johan nyckel i hans bakficka utan att han märker något. Hehhe. vi har för lite motivation ;)

Yay! it's Wednesday...

Publicerad 2011-10-12 16:26:43 i Allmänt,

Min blogg är lite kaos just nu. För jag håller på att ändra, men orkar inte göra allt på en och samma gång. Jag är också lite kaos. Så det kanske passar in just nu. När jag vaknade i morse kändes det precis som att jag vaknade riktigt jävla vrålbakis och jag vet inte varför. Har sedan mått knasigt hela dagen. Täppt i näsan och feber/illamående. Men jag överlever.

Igår när jag kom hem var det fint städat. Alex och Coffan hade städat hela lägenheten eftersom några skulle dit på visning. Men de kom aldrig ens och kollade, men jag uppskattade ändå att det var städat. Det kanske det själva planen är, hyresvärden kanske lurar oss till att hålla rent på det sättet. Tack snälla hyresvärden ;)

Höstdeppresion

Publicerad 2011-10-11 11:32:08 i Allmänt,

ISSUE:

Varje morgon de senaste 1-2 veckorna har det varit mörkt ute då jag klivit upp och tagit bussen till jobbet. När jag sedan kommit fram till Ballycoolin har det regnat. Det har varit pyttesmå regndroppar, men luften har varit helt fylld av dem. Så att man inte kunnat se något och de har inte fallit nedåt, utan vimmlar runt i luften. För ovanpå regnet är det dessutom halvstorm. Så man måste gå lutad framåt. Tänk om det alltid kunde vara så fint väder som det var i lördags. När det är solsken kan man inte annat än älska City Centre.

I mitt team är jag den enda tjejen, då förutom min teamleader (som inte riktigt räknas eftersom hon inte tar del av teamet på samma sätt). När jag kommer hem är det oftast minst 3 killar hemma. Nästan aldrig någon annan tjej. Det innebär att jag får ta del av kopiösa mängder för mycket killsnack. Kommer in på morgonen och det första jag får höra är en diskussion angående  spermahanddukar... När arbetsdagen väl är över kommer jag säkert komma hem till någon liknande diskussion där hemma.. Killhumor.. Ja, man kan bli less på det.

ACTION PLAN:

♦Skaffa nytt jobb.
♦Flytta till ett varmt land.
♦Skaffa tjejkompisar.

RESOLUTION:

Hilly är varm, glad, har färre äckliga mentala bilder och slut på höstångHäst. Ok to close.

Friday, Friday

Publicerad 2011-10-07 13:16:59 i Allmänt,

Otrevligt.
Varje morgon då jag sitter i bussen påväg till jobbet åker vi förbi en läskig plats. Det är en bro med låga räcken. Det är läskigt för att jag alltid brukar sitta på övervåningen (dvs om diverse kryp inte skrämmer ner mig) eftersom det alltid är så trångt där nere. Vägen svänger just där bron är. Därför känns det ett ögonblick som att hela bussen ska tippa över räcket. Idag blev det extra läskigt. För just som vi åkte där gjorde bussen en häftig sväng, som gjorde att framisdan av bussen åkte fram nästan ända fram till räcket. Jag (som satt längst fram) trodde vi skulle köra ut, rakt genom räcket. Har slut på snus.

Trevligt.
Igårkväll tog jag och Christopher en promenad. Det var mysigt fastän det regnade, var blåsigt och mörk. Efter promenaden tog vi en bubblig och hett bad. Vad finns det som är skönare än att bada efter en dag på jobbet och en promenad i kyla? var jätte mysigt och varmt. Efter det myste vi med täcke och kuddar i soffan, kollade på Stargate Universe, ikväll ska vi se första säsongens sista avsnitt. spännande! Förra helgen hade vi Avatar The Last Airbender maraton. Har man inte sett, så borde man. Det är fredag.


Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela