hilleven

kontorssjukan

Publicerad 2011-07-29 16:43:08 i Allmänt,

klockan går så fruktansvärt långsamt. Denna vecka har varit en pain in the ass. Jag har varit sjuk och mått så dåligt. Mellan förrgår kväll och lunch idag var det enda jag hade ätit en halv risifrutti (eller nått liknande de har här). Idag på lunchen lyckades jag äntligen äta en wrap och på morgonen drack jag en liten kopp kaffe. Struligt och dåligt humör blir det om man inte käkar. Men nu känner jag mig bättre.

Har stora planer för helgen. När jag sluta (tack gode gud, inte så lång tid kvar) Åker jag hem, duschar och byter om. Sedan åker vi ut på landet (Clonsilla) till Ken. Där ska vi tydligen inte njuta av att vara på landsbyggden, ett antagande grundat på något Coffan skrev till mig "vi kommer ha 3 tv, 4 ps3 och 3 kopior av GT5 hehe och 3 rattar"
På lördag blir det först en snabbis till banken på morgonen, sedan ska vi till Kilmainham Gaol http://en.wikipedia.org/wiki/Kilmainham_Gaol och gå på rundtur. Det är nog intressant och alla som varit där innan säger att det är grymt.

Igår fick jag också reda på att vi skulle ha grillfest. Johan sa det till mig och Cesar höll med. Jag sa "ska vi?" och Marcus svarade "Ja!" så jag antog att det var något Coffan bestämt men glömt att säga till mig. Så när jag kom hem sa jag till honom "ska vi ha grillfest på lördag?" men han hade inte heller hört något om det. Goa vänner som planerar och bjuder in sig själv ;) Får se om det händer eller inte. Men innan det ska vi träffa Andreas och ta en öl med honom på stan. Sista 20 brukar gå snabbt så hoppas att de gör de idag också så att jag inte får panik-kontorssjukan och ser ut som nedan nästa gång någon kollar mot mitt bås.


Sjuk

Publicerad 2011-07-27 14:10:38 i Allmänt,

Stackars lilla mig är sjuk. Jag har varit illamående sedan måndag. Inte bra alls. Igår gick jag hem efter halva dagen eftersom jag inte ville riskera kräkas över tangentbordet. Det är nog äckligt som det är redan. Idag sitter jag dock vid min desk igen, för att inte riskera dåligt "absent record" plus att jag inte har råd att gå miste om hur mycket på lönen som helst. Idag är jag skakig och kunde bara äta frukost. Sedan har jag inte ens kunnat dricka kaffe!! Då är det riktigt illa. Andreas har sagt att han kommer ringa ambulance om jag inte längre kan snusa. För då vet man att det är illa.



Idag är det jättefint väder ute och här sitter jag framför datorn och har knappt något att göra ens. Igår såg jag  filmen officespace (eller om det var så den hette). Den påminde mig så mycket om mitt jobb. Sjuuukt vad jag kunde relatea saker där.

En tyst minut.

Publicerad 2011-07-26 09:17:02 i Allmänt,

På förmiddagen igår klockan 11 (12 norsk tid) ställde sig alla på hela bygget upp. Vi stod tysta i en minut för Norge. Det var en väldigt konstig upplevelse. Vi sitter i en väldigt stor lokal med landskap för flera olika team. I ena änden av bygget finns där små "skärmar" som täcker cts och quality team. Annars är det två små "hus" byggda mitt i rummet där managers har kontor och där det finns några konferansrum. Annars är det enda som skiljer oss från varandra kanterna runt våra deskar.

jag vet inte hur många som sitter på våran sida av byggnaden men jag vet att det är runt 2000 som jobbar på IBM Ballycoolin. Därmed är det normalt väldigt, väldigt högljutt här. Men  under den minuten var det så tyst att man kunde höra en knappnål falla ner på golvet. Det var väldigt märkligt, nästan en bedövande tystnad. Tillsammans visade vi vad vi kände för det sjuka som hänt.


Min helg

Publicerad 2011-07-24 21:16:05 i Allmänt,
















































Kings Of Concrete med dans, musik, grymaste beatbox och skating mm, långa promenader och solsken. Mjukglass, stekas på taket med Dublin runt om sig, kompisar, mys och mer musik. Dublin Castle, mängder av historia, drottningar, kungastolar, konst och vikingar. Parker, filmer, bio och popcorn. Min helg.

 

saved by a4

Publicerad 2011-07-21 12:47:34 i Allmänt,

Hela denna vecka har vi på IMAC suttit och bara jobbat med backlog och mail. Det har i princip inte kommit in några nya ärenden alls. Rätt skönt men lite trist tänkte vi. Sedan så visade det sig igår att det inte beror på att ärenden inte har skapats. Bara det att sidan där folk lägger in ärenden inte har skickat dem till oss. Så det ligger en sev 1:a uppe och i en kö som vi inte kommer åt ligger där hur många ärenden som helst. När de hade kollat igår någon gång efter lunch låg där 150 ärenden. Detta betyder att vi kommer få sjukt mycket att göra när sidan väl kommer igång igen. Vi kommer bara (BHAAM!!) få in en fet hög med ärenden som vi måste fixa på så kort tid som möjligt. Ännu är den inte igång vilket betyder att högen fortfarande växer.

På jobbet har jag för övrigt äntligen lyckats förverkliga något som varit något av en dröm för mig länge. Jag sitter alltid och stör mig på att jag sitter obekvämt och får ont i mina knän. Men så hittade jag en hel hög med a4 paket. Så jag travade upp tre paket på varandra och la dem under min desk. De fungerar nu som ett fotstöd. Johan fixade också en likadan hög.

Före:

Efter:

Garderoben

Publicerad 2011-07-20 17:55:11 i Allmänt,

Igår städade jag garderoben. Jag hade ett grymt system när jag gjorde det. Ska förklara.

Okej. Eftersom jag inte når upp till den översta hyllan utan att stå på något så ligger sängkläder där då jag inte behöver dem så ofta (den hyllan är så långt upp att den inte fick plats på bilden). Näst övers ligger Tjocka tröjor (och några klänningar). Sedan hänger det klänningar till höger plus (på golvet) ligger det en stor hög med tjocktröjor (luvisar och sånt). På andra hyllan uppifrån blir det linnen och t-shirts (plus lite klänningar). Sedan en hylla för shorts och kjolar (plus lite klänningar). Sedan blir det en hylla för byxor och längst ner en hylla med Coffans byxor. Grymt system, eller hur?

Medan jag fixade den sa jag till Christopher "du, det är jättesvårt att få plats med allting"
Christopher: "vaddå då?"
Hillevi "amen, kolla: Jag har lagt mina t-shirts där (pekar på en hylla) och mina byxor där (pekar på en annan hylla) och dina byxor ligger där (pekar på tredje hyllan).
Christopher: "vart är mina t-shirts då?"
Hillevi: "Där" (pekar på golvet).


Empires & Allies

Publicerad 2011-07-19 11:35:59 i Allmänt,

Igår tänkte vi äta gamal pappkartong med pasta och vattensås till middag. Billigt och bra. Men så betalade alla gäster för maten och coffan lagade den. Jag hade en ligga inne på rummet och titta på film och vara osocial dag igår efter jobbet. Låg och tittade på skräckisar och gjorde inget tills maten var färdig. Korvstroganoff mmmm så gott!



idag jobbar jag med backlog igen. Tror inte det har kommit in ett enda ärende på hela dagen. Så blir det och mail. Dock är jag glad att jag kom in när det inte var hetsigt så man har tid att lära sig allt grundligare. Jag har börjat spela ett spel på facebook nu som heter Empires & Allies. Det är kul att invardera andra på. Men tråkigt som fan när man får slut på energi.

MARINA

Publicerad 2011-07-18 13:10:48 i Allmänt,

Bjuder på en Marina and the diamonds video. Eftersom hon är grym och har snygga videos.



Bara att höra hennes låtar får en att tänka på glada färger och ger en massa kreativitet.

Snusbedrägerier.

Publicerad 2011-07-18 11:05:14 i Allmänt,

Sitter och hungrar. Glömde mitt visakort hemma och har bara mynt till bussen på mig. Dessutom har vi pratat en massa om pizza och grillat på vår huddle. Gjorde mig ännu mer hungrig. Jag skulle kunna äta en elefant. Beroende på hur det smakar, har aldrig testat någon elefanträtt.

 

Jag blir frustrerad på mitt tangentbord. Det fungerar inte som det ska och det finns inget nytt tangentbord med usb uttag, vilket jag behöver till min dator. Tycker man som anställd på det största IT företaget borde ha tillgång till ett fungerande. Jag är visst negativ idag. Men det blir man på tom mage. Jag lyckades i alla fall på en snus på morgonen. Johan fick mig att låtsats att jag hade träffat en new hire på fest och så bjöd han oss på snus. HAHA.

Regniga ö.

Publicerad 2011-07-16 23:20:28 i Allmänt,

Ett kärt minne från en eftermiddag då jag delade desk med Wiktor.
Indiern "Good afternoon"
Wiktor "good morning"

Idag har jag sysselsatt mig med att köra runt min gås i en gammaldags vagn iförd min foxigast outfit.



Nej, det har faktiskt spöregnat nästan hela dagen så därför kunde jag inte göra det. Har istället stannat inne mestadels av dagen. Gick bara ut för att handla mat. Då var det uppehåll men jag fick hoppa runt bland pölar i mina ballerinaskor. Gänget har varit här hela dagen och vi har haft det mysigt med filmer, musik och jammning. Jag och Coffan lagade jätte god mat. Pannbiffar med fetaost, sås, champinjoner och potatismos. Mmmm!!

Nu har vi en hög med filmer nerladdade och ska mysa med dem. Tur att jag har laddat ner så mycket skräckfilmer. För att vi hört någon skjuta vilt i närheten av lägenheten skrämmer tydligen inte upp oss tillräckligt. Jag tuggar nikotintuggummin igen. Kan inte nån bara skicka hit snus? Tur att Axel har köpt med sig när han kommer tillbaka hem till Dublin imorgon.
  

 

personalomsättning lika snabb som han som låste lådan och han slänga in nyckeln.

Publicerad 2011-07-15 09:47:06 i Allmänt,

På jobbet har vi sjukt lite att göra atm. Verkar som att varenda ABB:are har semester. Har jobbat på backlog eftersom det inte kommer in några ärenden. Men det känns ju också onödigt eftersom ingen svarar. Man får bara en massa OOO reply.

Blev inbjuden till AZ teamchat idag och kollade igenom den. I den fanns där 4 personer som jobbade här då jag började. IBM och särskillt AZ helpdesken har en insane personaomsättning. Ikväll är det leavingpint igen. Denna gång är det Harry, Felix och Jyri som drar hem. Snart inte en enda människa kvar här. När jag går bort till helpdesken är det bara en massa nya eller relativt nya ansikten där. Inte konstigt i och för sig att folk inte orkar sitta kvar på helpdesken. been there done that. Vet mycket väl hur illa det är.

Roligt för att det har hänt mig.

H&M Historia.

Publicerad 2011-07-14 22:14:22 i Allmänt,

Igår efter jobbet hade jag hoppat av bussen och promenerade längs St Henry Street. Det var soligt och därför en massa människor ute. Jag blev på bra humör av solen och fick syn på H&M. Kollade i fönstret och såg något som drog till sig min uppmärksamhet. Gick därför in i butiken för att frossa shoppa. Lön imorgon tänkte jag.

Jag testade lite olika saker som jag tyckte såg snygga ut men kände mig bara nöjd med en tröja. Sedan hittade jag en massa prylar jag ville köpa. Killen som stod bakom kassan såg väldigt trött ut. Stora ringar under ögonen. När jag skulle betala missade han först att ta betalt för en klädroller så jag pekade på den och sa att jag ville ha den också. Han bad om ursäkt och så la han ner den också i påsen. När jag vände mig om för att gå så skrek han plötsligt efter mig och hade visst glömt att lägga ner strumpbyxorna i påsen. Sedan när jag började gå igen tänkte jag "vad knäppt att han tog sån liten påse att väskan inte fick plats". Så märkte jag att alarmet satt kvar på väskan och jag tog upp kvittot och kollade. Då hade han inte tagit betalt för den heller. Så jag fick gå tillbaka till honom igen.

Väldigt sjukt, tänk om jag bara fortsatt gått ut genom dörren utan att tänka mer på detta. Då hade någon jätte till polack vakt tacklat mig i dörren och trott att jag snattat på grund av hans klanterier. Puh. Glad att jag slapp den. (Ja i Dublin står det flera stycken stora polacker och vaktar varenda affär). Åka fast för det vore lika knäppt som att hitta den här kycklingen på stranden.


Pastafarian

Publicerad 2011-07-14 09:43:30 i Allmänt,

Tar tillbaka det jag sa tidigare om att jag såg något riktigt sjukt i tiningen. Detta är mycket sjukt om något. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13321437.ab


Igår kväll såg jag en riktigt fet film. Heter Nine och är från 2009 (så vet inte varför jag inte redan sett den). Om du inte sett den så borde du det. Titta trailern och erkän att du blir sugen.

Quotes.

Publicerad 2011-07-13 13:23:08 i Allmänt,

Är soligt och fint ute. Jag sitter här inne vid min dator. Suck.
Försöker hitta någon resa hem men  verkar som att det är svårt att hitta någon vettig.

Lite quotes.

ABB Ticketen: Item Short Description: Transformers Windows 7
Coffan:  men de glömde säga om de ville ha autobots lr decepticons
därför offulständig ticket

(Roligt för att ABB tillverkar robotar)

Coffan (random sagt utan sammanhang):

kom fram till varför folk ler på tandkrämsreklamer
de får såndär xtramegasuperstark tandkräm, du vet..
de blir så starkt att de måste bita ihop tänderna å dra in luft..
det ser ut som de ler å då passar de på att knäppa bilder du vet,
typ som när de isar

Arman under vår daily huddle ang  Häftmassa.

"hårdvaluta!
Klet på IBM är som cigg i fängelse"


Idag satt jag på jobbet och min dator började krångla. Jag fick ominstallera en del program efter att jag först testat att lösa problemen i dem på flertal andra sätt. Fick blåskärm återkommande, reboot hjälpte inte. Gjorde all möjlig felsökning.Tillslut tappade jag tålamodet och skrek till datorn "Men förihelvetesjävlaskitdator, om du inte börjar fungera snart kastar jag dig i golvet" Då fick jag nedanstående felmeddelane. Någon som vet vad det innebär/ vad det kan vara för fel?

 

;)






Din apa!

Publicerad 2011-07-12 20:58:00 i Allmänt,

En vacker dag tänkte Hille. Tänkte att fan, om man skulle kalla någon en apa skulle det ses som en förolämpning. Eller om man ens refererar till apor kan det verka förolämpande "en apa skulle kunna göra ditt jobb". Ser du, inte så roligt att höra va? Men apor är ju så jäkla söta!! Jag vill ha en apa.. Den skulle kunna få göra mitt jobb ;)











klipp

Publicerad 2011-07-12 15:55:37 i Allmänt,

Vet inte vad som är ett säkert tecken på att man har varit hemifrån för länge om inte att kolla på denna video (Sundsvall) och känna hemlängtan.




Artikeln till finns här:http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.3703772-hagelskurar-over-staden Kände att jag ville promenera omkring där. Fast utan allt vatten. Kanske vara påväg hem till Ylva eller Johan. Eller kanske promenera mot tågstationen för att åka hem till mamma.

En annan video jag såg idag var väldigt söt. Kolla denna:

Det hänger på håret.

Publicerad 2011-07-10 16:45:36 i Allmänt,

Vilken vettig person tror att de vaknar tidigt på morgonen för att inse att klockan är två på eftermiddagen? Detta efter att inte ens haft någon utekväll utan somnat normal tid kvällen innan. Tydligen är jag inte vettig. I fredags drömde jag att jag klippte håret jätte, jätte kort och färgade det, typ sånhär frisyr:


Jag undrar om jag skulle passa i sån frisyr. Kanske prövar när jag väl flyttar från Dublin. Fast jag skulle inte se lika knarkad ut som henne.. Anledningen till att jag drömde det är att jag, Jerming och Jonathan ska gå till http://www.petermark.ie och klippa oss. Tydligen har de massagestolar man får sitta i medan man blir klippt. Undrar hur jag ska klippa mig istället för det jätte korta.















Soffpotatis

Publicerad 2011-07-09 15:48:13 i Allmänt,

Igår på jobbet satt jag och tänkte något man sällan tänker (speciellt om man bor på Irland). Jag tänkte att, fan vad skönt det skulle vara om det regnade hela lördagen. Helts spöregn och oväder hela dagen, sådär så att man omöjligt kan lämna huset. Det var även just det som var anledningen till attt jag ville det skulle regna. Tänkte att shit vad skönt det skulle vara att ligga inne och lata sig hela dagen. Riktigt svulla sig och vara soffpotatis hela dagen. Sova ut en massa. Men när jag vaknade idag var det soligt och det har hållit sig, är såklart väldigt mulet på samma gång. Kasst väder ena sekunden och sommarväder nästa. Jag klagar trots allt inte på solen när det kommer till kritan. Satt just uppe på taket och solade benen och ansiktet medan Christopher och Alexander spelade gitarr.



Drömhelgen?

Lejonkungen & elektriskstol

Publicerad 2011-07-08 12:00:14 i Allmänt,

Idag är det nästan inga coordinators här. De är på träning. Självklart trode jag att det skulle innebära mer jobb till mig. Men tydligen blev det helt tvärtom istället. Nu har ingen tydligen tid att dispa ärenden till mig. Istället har jag spelat lite skissa och gissa med Lennie och Jonathan. Kolla så fin lejonkung Jonte ritade:

 

Läste sjukaste grejen på länge i nyheterna, läs vad detta freak försökte göra. Värsta morden i midsummer. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13292823.ab nu sitter jag och går igenom backlog. Problemet med det är att jag redan gjort det denna vecka och därför finns det typ inget att göra där heller. Letar random efter ärenden jag kanske inte redan hanterat. Får hjälpa onsite en massa idag också, bara för att de andra inte är kontaktbara. Lyssna på låten, enligt jonathan är det den bästa i världen och jag tycker med den är jäkligt bra.

 



Så för allas nöjes skull lägger jag till lite random jobbrelaterade bilder också.














Cheers.

Dresscode, en big deal?

Publicerad 2011-07-07 20:56:38 i Allmänt,

Intriger på AZ-kontot. Idag gick de tydligen ut med en ny regel för alla helpdesk agenter. Tydligen har dresscoden plötsligt blivit riktigt viktig (de har tidigare sett ganska lätt på att folk inte följer den). Från och med nu är det inte ok att ha jeans (ens om de är mörka) eller andra skor än "business". Inte några tröjor heller för killarna. Bara skjortor eller så. De som inte följer koden blir hemskickade och blir loggade som försenade under den tid det tar för dem att åka hem och byta om. Det ska bli roligt att se om det verkligen kommer hända, det tror jag knappast eftersom jag tror det är mer prioriterat att ha agenter på plats som jobbar än att ha agenter som är hemma och byter om. Jobbigt för dem som tidigare inte följt denna. De måste ju springa och köpa en garderob med en dags notis. Mig gör det inte så mycket eftersom jag inte jobbar kvar i kaoset längre. Dessutom brukar jag ju följa koden för det mesta.





Vidare till update på mina IMAC upplevelser. Jag får nästan tvinga folk att ge mig arbete numera. Säger "tack" när någon skickar mig tickets. Haha. Får se hur länge det är så, men just nu är det bara nice. Jag säger "men lär mig nått" sedan tränar jag på att göra det. Fett

Betapet

Publicerad 2011-07-04 18:52:40 i Allmänt,

Nu är både Jonathan och Jerming hemma ifrån Sverige. Jag är avundsjuk på deras semestrar och tänker ta en själv ASAP. Idag gjorde jag några ärenden på jobbet. Längtar tills jag kommit gång lite mer. Har alla accesser och så, så att jag kan jobba vettig mängd. Satt och lärde mig halva dagen sedan fixade jag lite på datorn. Sedan fanns det inget mer att göra så jag fick sitta och spela betapet den sista timmen av dagen. Hehe. Produktivt. Jag ville faktiskt jobba.

http://betapet.se

Jag vet inte hur de har fuckat upp blogg.se men vad de än har gjort så är det helt fuckat numera. Irriterande och jag får den ej att funka i nya firefox. Vad är det för strunt? :)

IMAC Coordinator

Publicerad 2011-07-01 23:15:22 i Allmänt,

Nu har jag haft mina två första dagar på IMAC (Install, Move, Add, Change). Fått komma in en halvtimma senare än vanligt och sitter numera i en helt annan del av byggnaden än tidigare. Det känns både väldigt bra och rätt så konstigt. I torsdags fick jag följa med på en training för ett nytt ärendesystem det var rätt så svårt att ta in eftersom kursen var till för de som jobbat där länge. Men när det kommer i Augusti ska jag nog vara redo för det. Idag har jag fått sitta och shaddowa.


Fick testa att göra en del ärenden för IMAC ABB som jag ska Cross-skillas för. Sedan har jag försökt fått någon ordning på kaoset som råder ang AZ IMAC. Vi har tagit promenader efter lunch och på eftermiddagen. Det är rätt mysigt med ett litet team. En sak som dock känns väldigt skumt just nu är att jag nu medan jag lär mig har så lite att göra. Känns helt sjukt att sitta på jobbet och inte kasta sig över arbete direkt man loggar in.



Haha. Ernst

Idag hade jag den kanske bästa upplevelsen någonsin när teamet började announca om köer och samtalsbombningar och jag inte behövde bry mig.

Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela