hilleven

Dublin

Publicerad 2011-02-21 20:47:49 i Allmänt,

Den första bilden är min bakgård och andra är i mitt nya sovrum. Resten av bilderna är från en lång promenad runt Dublins bakgator.




















































A-Z Pub crawl

Publicerad 2011-02-21 20:22:28 i Allmänt,

Detta är vad jag gjorde i lördags:

here are two ways of accomplishing this.

nr1:
A beer at a bar, you get a signature from the bartender when you have finished drinking your beer.
LAST MAN STANDING!

nr2:
A SHOT per bar, same story with the bartender. This is the so-called Ultimate AZ Pub Crawl.
LAST MAN STANDING!

The winner gets a nice trophy! And honor!


INFO:

We meet at the spire at 14.00 to pull off.
Invite as many as you want!
Please have some kind of identification on you so that the person trying to guide you home has a fair chance in helping you!
If you get arrested, that's on your own account. We do not take any responsibilities for your actions!


Rules:
If you puke you are automatically disqualified.
30 minutes max per bar.
If you go to the bathroom you have to have a friend who makes sure that it's just pee and poo that comes out.
You're only allowed to drink Beer or Shots, nothing else.
No non-alcoholic beer...
No Cider...
You can only drink the Beers and Shots that have been approved.
The alcohol content of a Shot must be more than 35%!
Eat food like hell before and during the Pub Crawl but don't forget the 30 min rule
No fighting, only hugs and kisses! Remember, we are in Dublin!
Fighting and you are out!





'











Kan ju lova att jag inte vann. Men jag överleve och det är jag ju faktiskt ganska så stolt över, det är ju huvudsaken! Dessutom hade jag sjukt massa kul och han med hur många barer som helst!

Tummen.

Publicerad 2011-02-16 12:25:36 i Allmänt,

I lördags hittade jag en tumme.

Inget skoj alltså, jag var ute och gick i det fina vädret, gick in på någon bakgata och på marken låg det en tumme. Tänkte såhär i efterhand att man kanske skulle ringt Garda eller något sådant. Men det är ju försent nu. Min enda tanke då det hände var att ta mig därifrån så snabbt som möjligt. Christopher tyckte det var en bra idé att gå tillbaka och titta på den på kvällen. Själv tycker jag att gå till en mörk bakgata för att se på en avhuggen tumme på kvällen är en dålig plan.

Njut inlägg

Publicerad 2011-02-12 17:06:12 i Allmänt,

Idag började det bli vår!

Kände det direkt jag vaknade att våren var här. Eftersom jag vaknade rätt tidigt så var solen inte uppe än. Men när den kom så lyste den jätte mycket och inga regninga moln! Så skönt med härligt väder! Att dessutom bo närmare City centre igen känns också helt underbart! Inte en massa att dela med heller, det är så skönt! Nu blir det inget stress. Har en lugn helg med musik, manga och mys.
Tog en liten promenad på morgonen, gick och köpte kaffe och en mysko sak som såg god ut, men inte var det.
Det var jätte skönt ute och är det fortfarande.
Visst ser det rätt varmt ut?

Skämde bort oss med pannkakor efter det!
(visst ser ugglan arg ut?)
Nu är vi hemma hos Cesar, sedan ska jag ringa Harry och se om hon är hemma.
efter det, back to slacker mode.
Det känns som att bitarna börjar falla på rätt plats igen. Det är underbart skönt ♥
Har nu en lägenhet som ligger bra till, äntligen ett bankkort som jag till och med har koden till, det är skönare på jobbet när jag har fått en ny utmaning och skakta  börjar det bli varmare ute! Njut.

Phibsboro

Publicerad 2011-02-10 19:10:42 i Allmänt,

Håller på att packa.

Idag flyttar jag äntligen till en fast adress!
Det ska bli så fruktansvärt, underbart skönt att flytta ifrån detta ställe! Det är så trångt i huset och Tyrrelstown är så öde. Ska bli dunderskönt att flytta till ett vettigt ställe!! Nu ska jag alltså bo i Phibsboro igen, stället jag bodde på när jag först kom till Dublin.

Känns som om jag bott i Dublin så väldigt, väldigt länge nu. Det är i och försig ett tag nu... Kom till Dublin den tolfte september och den fjärde oktober började jag jobba på IBM. Känns som en evighet sedan jag hade min manpower training. Shit alltså!! Har lärt mig så mycket sedan dess. Nu är jobbet mest rutin. Fast nu när jag är QA är det ju lite nytt i all fall.

Drömde att mamma kom och hälsade på. Hon hade med sig en massa skor som hon gav mig! Det var en jätte bra present tycker jag! Fast mamma ska istället åka till varma sköna Thailand. Jag vill också. Var en bra dag på jobbet idag. Gick snabbt och jag fick en massa gjort, inget i min kö och många dock checks gjorda! Fast brandlarmet gick på morgonen. Så vi fick skynda oss ut därifrån och stå ute en stund. Vet inte varför det gick dock, kanske bara var något test.

lush abstinens

Publicerad 2011-02-08 22:06:07 i Allmänt,

TJOPP!

Har tänkt en del idag och insett att jag är rätt bra på det. Nog om det...

Snart flyttar jag och det ska bli jätte roligt, och skönt att få flytta tillbaka in till city centre! Man känner sig ju helt isolerad här ute i Tyrrelstowns ödemark. Hehe. En av första dagarna jag flyttade hit hittade de någon knivmördad i en bäck här också. Så det kanske inte är något bra ställe att bo på.. Jag vet inte? Så det är adjökens till trista T-town (lilla New York... Är verkligen ett smeknamn detta ställe verkligen inte gjort sig förtjänt av!..) Eller vad tycker du?



Nej, jag sa ju det.. Lita på mig nästa gång, då hade du inte ens behövt kolla på bilden! :D
aa, fast nu är det där ju bara hur det ser ut på baksidan av mitt hus kanske du tänker nu. Men tro mig, Tyrrelstown ser likadant ut överallt. Det ledde till en del förvirrelse och borttappande av sig själv då jag flyttade hit.


så här ser det ut när jag klär på mig och bara är lite vaken!


Jag saknar lush. Har inte kunnat gå dit eftersom jag måste betala deposition när vi flyttar.. Och att gå in på lush är aldrig särskilt billigt för mig. Jag vill ha hela affären i mitt badrum! ♥

Det går som på räls

Publicerad 2011-02-07 23:35:29 i Allmänt,


Idag var det rätt så flippat hela morgonen. Jag blev less för jag var jätte hungrig och ville äta frukost. Men så fick jag inte min morgonrast föräns en timma innan jag skulle äta lunch. Det slutade med att jag var jätte hungrig i slutet av dagen också eftersom jag inte var hungrig på lunchen! :)

Det var mycket action i luren, men eftersom alla användare ville samma grej var det inte så svårt att ta samtalen! Mitt på dagen ville jag ha kul. Så jag drog iväg med Pablo. Han tänkte förklara något för någon. Men det fick han inte för jag ville leka tåg! Så jag tuffade iväg med hans stol (och han) så han tog med sig Sofia som också hade köpt en biljett. Sedan åkte en chilenare, en sagofigur och en Hillevi stoltåg tillsammans.







Nu ska jag sova.. För man vet aldrig vad som kan ha gått sönder imorgon. Eller hur mycket krafter man behöver för att fixa det! Hehhe. Super mega trött trots lång powernap dirr efter jobbet. Ψ

Sören är tillbaka!

Publicerad 2011-02-06 17:39:53 i Allmänt,

Trodde Sören hade stuckit härifrån.. Men INTE!! Så fort man började känna sig säker så dök han upp igen och denna gång hade han med sig mängder av regn!! Staketet på baksidan ser till en början stabilt ut...



Men när Sören varit här en stund så ser det ut som om staketet blivit runt. Jag skojar inte. Sören böjer staketet och jag blir rädd för att de ska få fart och flyga upp till fönstret. Blir jobbigt att ha ett stort hål med staket skräp i där fönstret brukade vara.

Idag fyller världens bästa lillebror år!

Tänk när vi var såhär små:



och nu är han en tonåring!!
Grattis på födelsedagen Johannes!

Sova.

Publicerad 2011-02-05 10:33:10 i Allmänt,

I torsdags kom jag hem helt sönder slut efter jobbet. Kunde knappt stå upp så trött som jag var. Däckade dirr i sängen. Vaknade runt nio och sedan kunde jag inte sova något på hela natten. På jobbet i går var jag alltså extremt hyper på morgonen och extremt slut på eftermiddagen. När vi kom hem sedan sov jag från cirka 19-20 tiden tills idag på morgonen 07:50. Det är ett tag.

Sören var skitjobbig enda tills igår kväll. Fast nu verkar han ha dratt förbi. Nu är det bara regnigt och grått. Jag har drömt panik drömmar hela natten. Fruktansvärt jobbiga drömmar! Sov dessutom jätte djupt och tydligen har jag varit arg och skällt och slagits i sömnen. :o

Igår innan jag gick hem och däckade köpte jag en kamera! :D Det ska bli kul att kunna ta en massa kort som kvallen inte suger totalt på!!



Stormen Sören

Publicerad 2011-02-03 23:44:52 i Allmänt,

Hade nästan en näradödenupplevelse idag. Skulle cykla hem efter jobbet men så var det storm ute! Kan upplysa de som inte försökt, att det är väldigt svårt att cykla i storm. Jag blåste nästan bort och hade jätte svårt att cykla i den riktningen som jag planerade att cykla i. Som tur var hade jag redan bett några på jobbet att skicka ut sökpatrull efter mig i händelse av bortblåsning och inte-komma-tillbaks-ning. Nu är jag typ rädd.

Det blåser forfarande jätte mycket. Det är läskigare än skräckfilmen jag såg igår! Är beredd på att vilken sekund som helst få ett träd i rummet. Eller en soptunna eller liknande, icke fastsurrade föremål. Dessutom är jag sedan innan medveten om att kvalitén på byggnader här på Irland suger. Så jag är lite rädd att huset helt enkelt ska falla ihop av all vind. Jag är i alla fall glad att jag inte sitter i ett flygplan (stackars Christopher). Alla flyg till Dublin är försenade på grund av vädret. Undra om stormen heter något. Om inte så döper jag den nu till Sören. Det tycker jag är ett passande namn på dagens storm! :) Det är så trist att alla stormar alltid är kvinnor annars.




x

Vantar nästa?

Publicerad 2011-02-02 16:08:12 i Allmänt,





Kanske börjar använda fingervantar på jobbet efter att tittat på denna rubrik och sedan ner på mitt tangenbortd. Det ser inte alls ok ut :(

Trött i hjärnmusklerna

Publicerad 2011-02-01 17:32:36 i Allmänt,

Helt slut i huvudet efter en lång dag på jobbet. Tycker att man inte borde vara så slut eftersom man bara sitter hela dagarna. Men så får man ju gnugga hjärnmusklerna rätt mycket. Plus att det är så himlans högjutt på jobbet. Jag tycker det låter galet mycket. Jag önskar jag hade ett bra headeset så att kunderna låter högt istället för alla kollegor och andra konton. (ok, vi kanske låter högst av alla, erkänner).

MEN VILKA TJOCKISAR!

Vi klarade oss genom denna månaden, även om det såg rätt illa ut ett tag. Men jag hinner aldrig smaka på godiset och kakorna de gett oss för att vi klarat månaden!! Då ligger de ändå alldeles bakom mig! Men jag kan ju inte ha kaka i munnen sammtidigt som jag pratar i telefonen? Nej, dålig idé. Nästa gång ska jag sno åt mig så fort de kommer! Tänk, vilken motivation till att kämpa för att klara nästa månad också! ;)

Sov sjukt dåligt i natt. Vaknade en massa och trodde varje gång panikigt att jag försovit mig, så nu blir det powernap!!


Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela