hilleven

Nytt hopp för tisdagar!

Publicerad 2011-11-29 23:33:19 i Allmänt,

Igår hade vi en kaosmåndag. Det var nästan så att dagen fick mig att tänka att det skulle varit skönare om jag hade gått upp som vanligt, åkt till IBM och börjat göra ärenden på IMAC. Därför förtjänade vi en toppentisdag. Det berättade jag för tisdag när jag vaknade, så det fick vi också.

Igår var kaos på flera olika sätt, först o främst för att vi åkte till jobbet helt i onödan, sedan för att Coffans mobil försvan. Plus att hela dagen rände vi runt på lägenheter och alla var skruttiga och inte alls vad vi hade förväntat oss. T.ex. så hade en lägenhet vi ville se redan blivit dibsad när vi kom fram för att se den och de frågade oss om vi kunde tänka oss att se en annan istället. "är det lugnt att den ligger på nedervåningen?" frågade de. "nja, vi vill helst inte bo på nedervåningen..." "men det är lugnt! den ligger mot ett fint torg"... Så gick vi med på att se den ändå och när vi kom fram visade det sig att "torget" var en liten hörna med lite parkbänkar där några fyllon satt och delade okänddryck i papperspåse..

Idag har dock varit min bästa tisdag på länge (tisdagar är annars ofta den dag på veckan jag ogillar mest). Vi hittade en riktigt söt lägenhet som hade bra grejer (som balkong, badkar, extra sovrum, ugn, 2 tv och mycket förvaringsutrymme) och låg riktigt bra till. Vi har bestämt oss för den och ska skriva på kontrakt osv. imorgon.

Efter det åkte vi till jobbet och fick lite introduktion till allt, är inte helt säker på vad jag tycker än.. Lite delade känslor, men jag hoppas det blir roligt och går bra! Efter det tog vi vår första riktiga break från lägenhetssökande och annat donande.. Tog öl och middag med ett gäng av våra nya kollegor :) Lååång dag.


Godnatt nu :o

Visningar

Publicerad 2011-11-28 11:11:06 i Allmänt,

Idag skulle vara vår första dag på jobbet, men vi var inte ens där i en timma. När vi kom dit fick vi veta att det hade blivit lite ändring i planerna och att de bara skulle sammla in uppgifter om en idag. Vi hade ju redan varit där med våra uppgifter och fick gå igen. Fick se lite av de andra nya som kommer bli våra kollegor iaf.

Eftersom det inte blev jobb blir det istället fler visningar. Jag hoppas verkligen vi kan hitta ett hem som passar idag! Jag gjorde en deal med Christopher att om vi har ett hem inom en vecka så köper jag en ny gitar åt honom. Hehe, bra plan för att få honom att anstränga sig lite extra och ta telefonsamtal på halvspanska/engelska som jag inte vill ta ^^

Det finns så sjukt mycket vackra byggnader i denna stad att jag tycker det borde gå smidigt för oss att hitta ett hem som passar.

GADDAD!

Publicerad 2011-11-27 14:33:51 i Allmänt,

Nämde jag föresten att jag gick och gaddade mig veckan innan jag lämnade Irland? Kanske ett litet minne av tiden där, kanske bara för  att jag varit sugen så länge. Eller för att jag äntligen hittade ett motiv jag tyckte om! Jag har letat efter det rätt så länge och när jag slutligen hittade ett tvekade jag inte ens! Det gjorde inte jätte ont att göra det, bara stundvis då det gjorde så ont att jag höll på att bita sönde tänderna för att ligga still. Som tur var följde Coffan med mig och fick sitta fint och hålla handen i runt en och en halv timme.

Här är resultatet... Den är dock inte helt läkt ännu och kommer därför se lite annorlunda ut senare, men jag har inte tålamod att vänta hur länge som helst innan jag vissar upp den ;)
NÄRA:
HELHETSPERSPEKTIV:



Nöjd som fan är jag iaf :D

Kär

Publicerad 2011-11-26 14:01:17 i Allmänt,

♥ Jag är käääär (och inte bara i Christopher) i Barcelona!! Det känns fortfarande helt overkligt att vi är här, men för varje dag som går känner man sig lite mer hemma. Vi har fixat Spanska telefonnummer nu och övergett de Irländska. Vi var på en visning till igår också, men de ville ha så sjukt mycket i deposit att vi ska vänta och se några fler lägenheter under helgen. ♥

♥ Idag har vi haft en väldigt mysig förmiddag. Christopher köpte en ny telefon och annars har vi bara slappat på ett mysigt café och druckit gott kaffe. Det känns så bra att vi inte bara är här på semester, för annars skulle det vara omöjligt att bara slappa en dag. Då skulle man känna att man slösade bort semestern. Nu har jag all tid i världen att njuta och lära mig mer om staden.  ♥

Sales

Publicerad 2011-11-24 18:07:12 i Allmänt,

Nu har jag just kommit tillbaka efter en tur till stället där vi ska jobba. De höll på att bygga ut, så att vi som börjar på måndag (skulle vara ungefär 30pers) får helt nya lokaler. Det var jätte fräscht (går inte i närheten att jämföra IBM:s sletna, lortiga gammla lokal) dessutom hade kontoret en helt sjuk utsikt över Barcelona och på andra sidan byggnaden, över havet. Det känns fett skumt att jag ska börja hålla på med sales och jag känner mig lite nervös. Men o andra sidan minns jag hur jag september förra året oroade mig över IBM, och det gick ju hur bra som helst :)



Har ännu inte hunnit tagit direkt mycket bilder,men detta är en random balkong någonstans i denna vackra stad. Nu när vi har fixat våra papper och varit till jobbet har vi resten av helgen på oss att bara njuta och lära känna staden lite mer. Ikväll har vi dessutom en visning på en lägenhet!

Spanska

Publicerad 2011-11-24 13:33:52 i Allmänt,

Jag är så glad att bo i Barcelona! Har såklart inte hunnit se så där jätte mycket av den än men hittills älskar jag staden! Igår gick vi upp tidigt och gick först till polisen för att fixa NIE nummer. Sedan till banken för att betala för dem, sedan tillbaka till polisen för bevis att man betalat och sedan till Socialkontoret för att få socialnummer så man har rätt till sjukvård. Det hela var klart vid 12 och utan att vi hade planerat det själva så låg hotellet vi bor på mitt emellan dessa ställen så det var bekvämt och nära. Resten av dagen gick vi runt i staden, åt mat och tupplurade eftersom vi fortfarande var trötta efter resan.

Idag åt vi lunch/frukost på ett mysigt litet ställe och få meningar eller ord av min gamla skolspanska har börjat komma tillbaka. Efter maten drack vi det godaste kaffet jag fått sedan jag var hemma i Sverige i höstas. Jag fick samma känsla som när man tar en snus för första gången när man har varit utan det länge, så sjukt gott var det!
Lite nyttiga meningar att kunna på spanska kanske? ;)

Barcelona!

Publicerad 2011-11-22 22:45:51 i Allmänt,

Nu är vi äntligen framme i Barcelona! Flygresan och allt runt om den gick bra (vi landade till och med tidigare än vi skulle). Det var fränt att flyga in över Barcelona och landa i mörkret. Staden lyste upp marken och det såg helt magiskt ut ovanifrån. Så fort vi landat blev det dessutom ännu bättre (jag är redan kär i vårt nya hem!!). Vi tog taxi från flygplatsen och chauffören berättade en massa saker som kan vara bra att veta om staden. Taxichaufförer är alltid de bästa att fråga om man vill veta något om en ny stad! Nu ligger vi på ett mysigt och fräscht litet hostel och planerar morgondagen.
Jack och Russel gosade godmorgon till oss i morse och vi fick gosa dem hejdå tillbaka.

Packning.

Publicerad 2011-11-21 11:15:27 i Allmänt,

Igår packade vi nästan hela dagen, vi blev uppe till kanske kl 12 på kvällen och packade allt. Vi hade bara paus då vi åt älg till middag som Kenneth bjöd på. Det var riktigt gott och inget som man får varje dag på den lilla gröna ön. Vi har förberett oss hela helgen och nu börjar det äntligen kännas lite verkligt. Hade inte insett att det var så grymt mycket grejer vi hade. Har nu köpt 15 kg extra bagage att checka in så att vi får med oss lite till, sedan får vi lämna en resväska hos Ken, så får någon komma  ner med den till oss senare (eller vi åka och hämta).

Papper och pass, och allt möjligt annat är i ordning och reda. Har skrivit ut biljetterna och information vi behöver när vi är framme. Känns verkligen, imorgon drar jag och älsklingen ♥

kaffesmak

Publicerad 2011-11-18 09:36:32 i Allmänt,

I helgen drömde jag drömmar om julen. Jag var hemma i Säter och hela familjen var där, allihopa samlade. Julgranen var tänd och det snöade ute. drömmen kändes så verklig och när jag vaknade och gick ner och satte mig framför brasan hade jag sån hemlängtan! Jag vill vara hemma med familjen och vänta på att Ylvas lilla bebis ska komma. Fast hon är ju så fin med den stora magen också!



Jag sitter på jobbet och funderar på att börja jobba lite. Micke hade sin sista dag här igår och min sista är på måndag. Då vår HR manager inte var här sa de till Micke att de skulle skicka honom papper med referens och sånt. Hoppas hon är tillbaka på måndag för jag vägrar gå ut ur byggnaden utan de papperen i handen.

Min sista fredag i Dublin, sjukt konstigt. Känns nästan som att jag ljuger, att det inte är sant att jag ska åka! skumt att det plötsligt är så kort tid kvar! Bara några få dagar så kommer jag vara i Spanien. men just nu sitter jag fortfarande vid min desk på jobbet, mår illa gör jag också. Förmodligen på grund av att kaffet jag just drack smakade varmtvatten med en gnutta kaffesmak. Det är ganska illa när de bryggt kaffe så svagt att när man häller upp det i en mugg kan man fortfarande se botten av muggen genom "kaffet". Klockan nio öppnar Costa baren, då ska jag köpa kaffe med kaffesmak.

Nedräkning

Publicerad 2011-11-16 20:10:58 i Allmänt,

Nu börjar resefebern komma lite smått. Känns helt overkligt att det verkligen bara är 6 dagar tills vi är i Barcelona. Vi har hunnit fixa det mesta som ska fixas och imorgon lämnar vi pojkarna i Leixlip för att bo hos Kenneth de sista dagarna innan resan. Det är pirrigt, längtar som fan tills att vi drar, sammtidigt känns det läskigt. Men är ju så det ska vara ;)

Jag kan inte fatta att tiden gått så fort. Samtidigt som det känns som jag varit på Irland bara i ett ögonblick, känns det också som att jag varit här i en hel evighet. Allt som hänt, alla upplevelser, alla jag lärt känna, alla underbara stunder. Kan inte klaga på det senaste året. Många har dragit härifrån redan, därför känns det kanske lättare att lämna. Om alla vänner varit kvar här hade det varit så mycket svårare. Nu ser jag fram emot ett nytt äventyr!! FATTA ATT BO I BARCELONA, SPAIN!

Busade igår också. Kommer lägga upp bildbevis senare i veckan!

0 grader inne.

Publicerad 2011-11-07 12:25:20 i Allmänt,

Jag har haft det så mysigt i helgen att jag nästan undrat varför vi ska dra härifrån. Vi har haft brasa igång hela helgen, vi har ätit gott och druckit gott. Vi har haft pokerkväll och Sagan om ringen (directors cut) maraton. Har myst så mycket det bara går! Men så idag, på väg till jobbet, minns jag anledningen. Iskallt och frost ute, sedan när jag väl var framme på jobbet så har det inte varit någon värme igån under helgen och de har dragit på kalluft istället för värme. 0 grader. Alla i hela byggnaden sitter vid datorerna med alla ytterkläder på.

Jag har på mig en tjocktröja, jacka, scarf och vantar. Ändå fryser jag.. Har blivit lite bättre nu än i morse i alla fall. Längtar efter tåget påväg hem. Där är det varmare än här och än hemma. Hehe. Får hoppas det blir mer brasa också hemma!

Leixlip

Publicerad 2011-11-04 10:27:49 i Allmänt,

Nu bor vi i Leixlip tillsammans med Roy, Daniel och Fredrik. Det är ganska mysigt där, för vi sitter allihopa och myser i soffor/fåtöjler framför stora TV:n och öppenspis, massa ljus och x-box och playstation. Det blir däremot en rätt jobbig resa till jobbet för mig. Jag måste först gå till tågstationen, sedan åka tåg och sedan buss, innan jag är framme. Det tar ungefär lika lång tid som innan, men är lite krångligare.

Det känns så skönt att det är helg snart. Gör hela dagen mycket mysigare på jobbet. Blir kanske lite fest ikväll och blir massa mys hela helgen!

Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela