hilleven

KRIS

Publicerad 2010-12-28 11:34:47 i Allmänt,

Idag är det återigen jag och Andreas som har ansvaret för AZ, (ja familjen, det är dags att känna er stolta över mig nu) fast idag har vi i alla fall lite hjälp av Cesar och Marcus som hoppar in om det krisar sig!! Förra veckan hade jag en mardröm. En mardröm att jag blev helt utan snus. Men så är jag så vansinnigt slarvig av mig att jag under veckan hittade nya snusdosor varje dag. Sådana som jag lagt på olika ställen och sedan glömt bort dem. Det var jätte härligt, men så vaknade jag i morse helt utan snus. Det var helt fruktansvärt. Mådde så fruktansvärt dåligt. Tur att jag har snusande kollegor, har åtminstone lyckats få tre snusar idag och det är mycket, mycket bättre än inget alls. LÄNGTAR efter ETTAN leverans



Bara ett skolbarn som korsar vägen och en kyrka vi hittade när vi uforskade


julaftons bilder

Publicerad 2010-12-28 09:51:09 i Allmänt,




Lite julshopping



kallt och bilköer







Onda tomten?





bästa tröjan



Christopher är lat. heheh





Tomten





GOD JUL
väldigt vanlig jul eller hur?

jobb, jobb, jobb

Publicerad 2010-12-27 17:48:54 i Allmänt,

Idag har jag och Andreas skött desken. Alla andra fick gå på träning!! Men det gick bra, inte särskillt många som har ringt och vi kunde hantera de som ringde fint. Nu sitter jag övertid också. Det är väldigt tyst och tomt. Helt ensam poppar jag lite musik i lurarna, läser på om sådant jag vill kunna bättre och chattar lite med out of hrs som sitter hemma och jobbar med mig. Det är kallt här också. Tydligen ignorerade vår helpdesk/vaktmästare min request om liten gnutta värme i byggnaden. Inte förvånande kanske, med tanke på att internet utaget som ligger på golvet under min desk fortfarande inte blivit inkopplad. Hehe. Jobbar man på helpdesk borde man få klaga lite på sin egen ;) eller?


back in the office

Publicerad 2010-12-27 08:37:28 i Allmänt,

Nu är julhelgen slut och jag är tillbaka på helpdesken.
Detta har minst sagt varit en annorlunda jul. Har inte varit det minsta lik någon tidigare jul. Men jag har fått varit med om en hel del saker och lärt mig ett och annat som kan vara bra att kunna. Har haft en riktigt mysig och trevlig jul och ätit en massa god julmat!! Kommer nog aldrig glömma denna jul. Nu väntas två dagars "jobb". Om man kan kalla det jobb när inget händer. har suttit vid desken sedan sju och ännu inte tagit mitt första samtal! Skönt om det kan vara såhär idag och imorgon så jag är riktigt utvilad sedan när min Hunny bunny Hanna kommer hit på onsdag!!

IIH LÄNGTAR

Kommer att dyka upp lite mer bilder från julhelgen på bloggen så småningom. Vi hade i alla fall kanske världens konstigaste tomte. kallt på jobbet idag, så jag har skrivit till Johnsons controls, (för de har tydligen hand om sådant) och frågat om de snälla kan assistera. Hehe

GOD JUL

Publicerad 2010-12-24 09:01:09 i Allmänt,

God jul allihopa hemma i Sverige!

Själv sitter jag på IBM i Dublin och ska äta en god frukost för att kompensera. Ikväll blir det julmiddag och julfirande i Clonsilla!

utan internet- igen

Publicerad 2010-12-21 12:45:07 i Allmänt,

Nu har jag äntligen ett nytt hem om jag inte berättat det. Nu bort jag jätte fint i en stor lägenhet nära Mount joy där jag bodde innan. Ett problem är att vi inte har internet just nu. Eftersom Frida och Amanda åkte hem till Sverige. Nu är det bara jag och Daniel i den stora lägenheten! I förrgår byggde vi en koja i vardagsrummet. Sådant kan man göra om man bor stort. Sedan sov vi i den. Lite klantigt att vi hade städat samma dag bara. Hehe

Imorgon och övermorgon har jag semester. Ska bli så väldigt, väldigt skönt att få vara ledig två dagar mitt i veckan! Fast just nu är det rätt lugnt på jobbet. Har hunnit skriva allt detta utan att få något samtal som avbrytit mig!! Damn. Hör inte till vanligheten, frågade faktiskt om min telefon var trasig i morse eftersom jag hade suttit i nästan tio minuter utan att att få samtal. Folk har väl börjat gå på semester.

Idag ska jag skicka julkort och hoppas på att det hinner komma fram i tid. Är osäker på när man måste skicka för att de ska anlända innan posten stänger och sitter och ruvar på ens brev i flera dagar! Just nu trivs jag bättre på jobbet än någonsin, allt går så mycket snabbare och smidigare nu! Får en massa samtal men ändå pratar jag med nästan bara glada människor. Härligt! Nu fixar jag problem, kommer på nya lösningar, lär mig nya saker och dricker mängder med kaffe varje dag! Det är stor snöstorm ute. Hoppas alla ni som ska hem till Sverige till julen tar er hem ordentligt. ♥




Hehehe

Äkta irländare

Publicerad 2010-12-14 23:43:10 i Allmänt,




Nu kör jag på mjukiströja.



Precis som vilken äkta irländare som helst.



Fast jag kör inte på det 24/7

Om Irland inte hade turister (en jäkla massa norrmän, tyskar och Brassar) tror jag att deras klädaffärer skulle måsta stänga. Det är nog bäst att jag shoppar as mycket så att de inte tvingas göra det. I fall att normännen plötsligt skulle bli snåla eller så. Lika bra att vara på den säkra sidan. För minst 80% av Dublineserna verkar ju inte känna till andra kläder än mjukisbyxor/tröjor och andra liknande "klädesplagg."

Mysigt värre

Publicerad 2010-12-14 22:26:33 i Allmänt,


Snart blir det semester!!!
Även om jag inte kommer åka hem och fira jul med familjen känner jag lite julstämning nu. Den tjugoandra och tjugotredje är jag ledig. Sedan är jag ledig 29, 30 och 31:a! Det ska bli superskönt med semester. Visst är det jätte mysigt med jul? I år har jag nog mer julkänsla än på länge. Det kanske bara är för att jag vet att jag inte kommer fira med familj som vanligt och då kommer sakna dem. Men jag tror att vi kommer få en väldigt bra jul ändå! På dagen så kommer vi förmodligen inte få några många samtal på jobbet. Sedan på kvällen blir det en massa julmys. Jag var och kollade på lägenhet idag också, kommer dela lägenhet med Bismut nu och lägenheten var jätte fin. Så snart har jag ett hem!!

Här är lite saker som ger en extra mycket julkänsla:

* Julpyntade gator, affärer, hus och helpdeskar.

* Julkalendern som aldrig blir trist
http://oioioi.se/

* kramar (jag kan aldrig få nog av att kramas, jul eller inte jul, kramar kan aldrig gå fel)

* julsånger och låtar!!

* jag kommer inte vara hemlös längre




Idag försökte jag hitta en fin klänning till IBM:s julfest. Första försöket misslyckades tyvärr.
Men man kan ju inte vara ledsen när det finns såhär bra musik.

På Arla fest

Publicerad 2010-12-13 19:24:38 i Allmänt,

Hillevi: "Andreas, vi måste snacka, kom med"
Andreas: "ok" (var på jag släpar honom in på toaletten)
Hillevi: "bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla,bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, ba, bla, bla,bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla,bla, bla, bla,bla, bla, bla,bla, bla, bla,bla, bla, bla,bla, bla, bla,bla"
Andreas:"bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla"

osv i cirka 10 min.

-- 5 sekunders tystnad--

Andreas: "alltså, när blev jag din tjejkompis?"

Förvirrad.

Publicerad 2010-12-13 17:54:59 i Allmänt,

Stressig dag på jobbet. Ska koppla av med att ta en lång dusch. Det vill säga om det finns varmvatten. Idag var nog första dagen stress gjorde mig förvirrad. Annars brukar stress bara jaga på mig lite. Men just idag kändes huvudet helt tomt. Jag råkade fråga en stackars kund om hon kunde hälla istället för att hålla. :/
Blir nog mycket latande denna eftermiddag. Idag köpte jag en biljett till IBM:s julfest också. Det kommer nog bli kul! Jag ska bara panik köpa något snyggt att ha på mig.

Tidigare gick jag och Spiris längs lägenheterna, på väg hem. Plötsligt fryser Spiris och stirrar på väggen. Jag märker detta och vill också se det han ser. Vi närmar oss väggen, nyfikna som barn.


Vad kan det vara?


jaha, då vet vi. Låt oss fortsätta gå.


Hille \hjärta/ Hanna

Publicerad 2010-12-12 23:49:44 i Allmänt,

Till nyår kommer min underbara fruktkaka Hanna! Hon kommer hit, till mig! Det kommer bli sannslöst mycket gos, mys och skvaller när min lilla älskling kommer!! Ingen kommer nog kunna vara i samma rum som oss utan att bli mentalt störd. Hoppas Hanna tar med sig en massa snus till mig. Och tukiskpeppar. Annars blir det smisk! :)





Kärlek vid första ögonkastet ♥


Nu ska jag lägga mig och sova. För det är det man gör på söndagskvällarna. Sedan ska jag upp i morgon bitti. Tidigare än tuppen. Ska duscha sedan åka på jobb och jobba hårt. Slita hela veckan. Nej det är inte så farligt. Jag har ju Hanna möte att se fram emot! Jag har dessutom training till veckan. Det tycker jag är fruktansvärt bra för då kanske vi lär oss att göra rätt. Om vi gör rätt från början går det snabbare. För då blir det inga fel. Fel är långsamma.

Dax att däcka. Peace

kompis mys

Publicerad 2010-12-12 22:55:49 i Allmänt,

Man skulle ju kunna säga att jag tillhör det resande folket. Med tanke på att jag inte har något hem och så. Men jag kan inte klaga, eftersom jag har fina kompisar som jag får bo hos så länge. Det är ju tur. Nu har jag saker utspridda hos olika kompisar, runt om i hela Dublin. Känns som att jag borde samla ihop dem lite. Just nu bor jag med Andreas, Jonas och Stefan. De har värme. JA DU LÄSTE RÄTT de har verkligen inomhusvärme. Det känns helt otroligt. Väldigt flashigt, modernt och sköönt.

Denna helg har varit hyfsat lugn. Födelsedags middag för Cesar i fredags och rätt lugn kväll igår på Arla fest i T- town. Det är skönt att få slappa ibland. Idag har jag haft värsta vilodagen. Men så är det ju söndag också. Då är det meningen att man ska få sova ut. Det är det söndagar är till för.

Bara lite bilder:









Bara killkompis mys?


Andreas prövar min frilla!


Denna vecka har jag funderat på lite saker. Om någon har svaren så är det fritt fram att berätta!

*
Bussarna i Dublin, tror ni att de en gång i tiden var röda. Men så kände de att de inte ville vara precis som England. Så målade de alla bussarna gula och blå. Bara för att bli så oengelska som möjligt?

* Vem kom på bussen?

* vad vore Bill utan Bull?

* Vad gör killen som spelade Bert idag?

* Tänk om man hade en kundvagn med en massa saker i.

Ett gott skratt

Publicerad 2010-12-04 13:10:50 i Allmänt,


Ibland vill man ha ett gott skratt.
Kanske är man på dåligt humör eller så och vill pigga upp sig. Fast kanske vill man bara skratta lite. Det vill man ju ibland. Då har jag något som hjälper. Tops/Jammarn, vad du än heter för tillfället, förlåt mig. Men denna blid är så vansinnigt rolig. Du är nog världens kanske bästa katt. Vissa blir helt enkelt inte bra på bild. Särskilt inte om man är trött och har ätit för mycket. Det är vad jag tror har hänt.



Vinnare

Publicerad 2010-12-04 13:00:07 i Allmänt,

Igår köpte jag lotter för 2€ och vann en flaska Jameson och en box med choklad. Inte dåligt, inte dåligt alls! Mattias och Dom blev avundsjuka på mig! Hehehe. Det var på jobbets lotteri. Köpte fyra, vann på två. Ingen dålig deal. Ingen dålig deal alls. Mamma Harry och Pappa Felix blev nog glada av att jag kom hem med något vi kunde värma oss med också.

Idag vaknade jag på fel sida. Vet inte varför. Kanske för att jag sovit så länge (vilket betyder att jag varit utan snus länge) eller för att när jag vaknade var jag säker på att Henrietta och Felix hade skaffat en hund. Eller för att jag vaknade med ont i magen. Eller för att jag saknar familjen. Eller för att ibland gör man det bara. Men så var det jätte mysigt här. Vi lyssnar på julmusik, städar och Felix bjuder på kaffe. Väldigt julmysigt. Liten julslinga har kommit upp också. Mycket bra sätt att börja dagen när jag tänker efter.


"Last christmas I gave you my snus
but the very nex day u ran away"




Jameson och body butter. Bra combi.

Skaffa sand!

Publicerad 2010-12-01 21:35:52 i Allmänt,

Fruktansvärt slut. Både fysiskt och mentalt.

Dagen kändes väldigt lång redan efter arbetet var färdigt. Klockan halv fyra slutade jag som vanligt men så hade det snöat hela dagen. Snö är ett fruktansvärt ont monster ibland. När vi väl slutade var vi alltså strandsatta i Ballycoolin. Ringde bussbolagen, alla bussar inställda. Ringde VIP taxi, hade en väntelista på tre timmar och var inte möjligt att boka något. Alla andra taxibolag hade slutat köra, förutom vissa kanske. Men inga gick att boka och att ta sig in till city centre skulle hur som helst kosta väldigt mycket pengar i den takten det var möjligt för bilarna att köra (alla stod i princip stilla). I morse körde plötsligt bilen framför oss sidledes.

Så efter lite funderingar bestämde vi oss för att enda lösningen var att gå till tågstationen. Jag tyckte det var en dålig lösning och ville inte. Men så gjorde vi så ändå. Det tog runt 45min för oss att ta oss till stationen. När vi stått och väntat på tåget i cirka en halvtimma sa de att tåget var 45min försenat. Gick till en restaurang en liten stund men han inte äta något. Sedan tog tåget tid och dessutom hade vi cirka en halvtimmas promenad hem efter det. Gissa om vi smällde i oss en massa onyttigheter när vi kom hem. Vilket äventyr. Men inget jag känner för att upprepa på ett tag. Kom väl hem lite innan åtta superskönt att gosa på sig myskläder, slå på elden och svulla i alla fall.



SÅHÄRA KÄNDES DET

Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela