hilleven

Steroidhumlor.

Publicerad 2011-08-31 13:48:34 i Allmänt,

Mitt på dagen ungefär och jag gjorde ett försök att sola på framsidan av huset. Satt vid några blommor på trappan och läste en bok. Så hör jag ett högt surrande ljud. Tittar till höger om mig mot mammas blommor och får se den största humla jag någonsin sett. Den var enorm och lät minst fyra gånger högre än vanliga humlor. Jag flyttar mig lite och humlan försvinner efter en stund. Men plötsligt är den tillbaka igen och jag bestämmer mig för att flytta mig ifrån blommorna för att slippa ha den i närheten av mig. Drar fram en trädgårdsmöbel och placerar den mitt på gräsmattan lånt från alla blommor. Sjunker in i boken igen och plötsligt hör jag den vidriga humlan igen. Den surrar runt mig och jag slänger mig upp av skräck och den jagar mig runt på gräsmatten en stund. Jag tycker inte om humlor. Ännu mindre tycker jag om humlor på steroider. Gick in igen utan att ta reda på stolen. Kanske är den borta om en stund. Förstår inte varför den ska till mig när den har hela gården att brumma runt på.

PS: Varför ser tecknade humlor så snälla och söta ut när alla vet att de riktiga är hemska monster?

Syskonkärlek

Publicerad 2011-08-28 13:41:39 i Allmänt,

Jag är i Sundsvall hos min syster Ylva och hennes mage har blivit jätte stor! En liten mini Ylva, kickboxer baby är påväg! Har känt den boxat och sparka! Har även träffat syster Elina. Vi har fikat och shoppat tillsammans och idag planerar jag att träffa storebror.








Njut

Publicerad 2011-08-25 10:44:20 i Allmänt,

På jobbet sitter de nog med jobbigt mycket tickets, jobbiga möten och långsamma dagar. Själv sitter jag fortfarande på landet hemma hos mamma, med nybryggd espresso och knäckebröd (som man annars kan sakna så mycket att man dör lite). Jag känner ingen stress och har inte bråttomt någon stans. Måste inte heller tvinga mig själv att jobba hårt eller sitta still framför en dator timma efter timma. Så underbart skönt med semester! En sak suger dock, här finns ingen Christopher vart man än kollar. Saknar min älskling ♥

Igår köpte jag tre stockar snus och mer ska det bli innan jag åker hem igen! Så jävla underbart det kändes att bara behöva gå in i en affär för att köpa! imorgon ska jag åka till Sundsvall och träffa syskonen Ylva, Elina och Johan, plus Ylvas mage :)

Säter

Publicerad 2011-08-23 14:34:54 i Allmänt,

Nu är lillebror Johannes lov över och han har åkt till skolan. Jag däremot har fortfarande en hel del semester kvar att njuta av. Idag har jag ägnat mig åt att spendera lite tid i solen (ett tappert försök att låta mina kinder få en lite gnutta solljus på sig i år). Jag och mamma har just kommit tillbaka från en skogspromenad och jag har stora (till och med för att vara mig) blåsor på hälarna. Ingen  vacker syn direkt. Däremot är det otroligt vackert på Säter, man kanske måste vara borta härifrån ett tag för att inse hur vackert det faktiskt är. Naturen och djuren. Härligt!

















Förutom att få skavsår har jag ätit en massa bär i skogen. Hallon, lingon och blåbär. Min tunga är alldeles blå! Nu tänkte jag ringa och höra om Kristina är i knutarna, annars och kanske ändå blir det ännu mera solande, för himmlen är blå och solen är varm som på högsommaren.

Skattjakt!

Publicerad 2011-08-22 16:13:43 i Allmänt,

Hemma i Skogarna på Säter har det både igår och idag hänt lite mysko grejer. Igår när jag, mamma och Johannes var ute på en promenad tog jag random ett kort på en svamp ute i skogen. När jag sedan var hemma och kollade på bilderna råkade jag zooma in på just den bilden. Om ni tittar nedan så kanske ni ser vad jag såg.


Om ni tittar där till höger om svampen ser man tydligt att det ligger en kniv där på marken, mitt i skogen, på just precis den (av alla möjliga andra) svampen som jag tog kort på! Gick dit idag och kollade eftersom jag minns vart jag tagit kortet. Det var uppenbarligen mammas kniv som hon hade tappat förra sommaren. Hur stor är chansen att den ska komma tillbaka på ett sådant sätt? Random.

Idag när vi kommit ännu längre in i skogen började min hårknut åka ut och jag bad mamma stanna medan jag satte upp den igen. Jag böjde mig ner så att huvudet hamnade upp och ner och råkade snegla in under lite ris på marken. Då ser jag en mobiltelefon under riset! Hur stor är chansen för att jag ska först råka ta ett kort just där och sedan just råka böja mig ner just där? Weeeird.

I svenska skogarna

Publicerad 2011-08-21 22:37:29 i Allmänt,

Nu är Hilly hemma i Sverige. Kan inte säga att min resa var den mest bekväma eller ens säkraste resan jag tagit mig för. Däremot var det både väldigt konstigt och skönt att plötsligt stå på svensk mark. Vid landning trode jag först att planet skulle krascha, sedan att det inte skulle kunna stanna och istället krocka med något. Det gjorde det inte, men det var ändå väldigt läskigt. När vi började sjunka åkte vi in i ett kolsvart molntäcke som sträckte sig hur långt ner som helts. När vi nästan var nere vid marken försvann plötsligt molnen och marken var mycket närmare än jag trodde "nu kraschar vi" sedan när vi landade tvärbromsade han så mycket att jag tror han inte hade tillräckligt med landningsplats. Men det gick okej, Jag köpte såklart snus det första jag gjorde SÅ JÄVLA GRYMT!! Glömde bort mig och pratade engelska i kassan (insåg jag lite senare).

Hemma har vi gått en promenad runt tjärnen i skogen, träffat mamma, Johannes och Kalle. Pratat ḿassa skit, ätit thaimat och tårta. Har varit ner till sjön och busbråkat med hundarna. Vad tvärnice! Har spelat fiol också, märkte då att jag saknat det bra mycket mer än jag trodde! BRA FÖRSTA DAG I SVERIGE






























Natti.

Publicerad 2011-08-20 01:12:08 i Allmänt,




Denna skylten såg jag för ett tag sedan och tog kort för den är väldigt söt. Nu sitter jag vråltrött efter allt packande och upp tidigt i morse för jobb. Men nu är det inte länge kvar tills jag kommer till Sverige. Ska bli så roligt att träffa familjen och se på Ylvas mage ♥

Nu är det godnatt för min del och tidigt upp imorgon med (dock mycket tid till att sova under resorna).

Semestertider.

Publicerad 2011-08-19 09:03:19 i Allmänt,

JAG ÄR PÅ BRA HUMÖR. Det är fredag, det var alldesles klart i luften och solen syntes bakom lite moln i horisonten. Det är dessutom min sista dag på jobbet tills den sjätte september. Ska bli riktigt, riktigt skönt att komma ifrån ett tag. Inte fokusera på användare hit och ärenden dit hela tiden. I natt drömde jag till och med om något applikationsärende där partnummret inte fanns. Problem solving i drömmarna, inte ok.

Nu sitter jag och väntar på att få dagens första ärende skörd och medan jag väntar lyssnar jag på kartellen, dansar lite i stolen, sjunger lite, lutar mig bakåt och märker att jag måste gå och köpa nytt kaffe snart. Bra start på dagen! Kanske inte för danskarna på User Admin som sitter mittemot. Min stol gnekar och gnäller. Slog mig idag att andra kanske finner det störande. Precis som i http://sv.wikipedia.org/wiki/Knasen.

När jag landar imorgon tar jag mina första steg i Sverige på ett år minus tjugofyra dagar. De stegen kommer helt utan tvek gå direkt till närmaste affär. Där kommer jag stå lamslagen några sekunder innan jag slänger mig över snuskylen. Kommer nog köpa lösviktsgodis också. Kanske jag köper hela jäkla affären. Nej, då köper jag hellre all deras snus. Förutom äcklig disgusting white. Förstår inte varför folk snusar det. Smakar skit och skräpet har jag tvingast snusa här hur mycket som hels eftersom av någon anledning verkar IBM:are föredra att snusa kryddor och blekmedel istället för snus. SKA BLI HUR UNDERBART SOM HELST ATT ÖPPNA EN RIKTIG DOSA ETTAN ORGINAL PORTION.



lillans födelsedag

Publicerad 2011-08-18 13:27:19 i Allmänt,

Igår fyllde jag 21. Eller som johan valde att utrycka det "Idag är lillans födelsedag".

Det blev en riktigt lyckad dag! Först och främst var det helt okej på jobbet för dagen gick fort och vi fick sitta och lyssna på möten. (varav ena kändes väldigt meningslöst för oss att vara med på dock). Jag fick dessutom snus av Mohaned så att jag klarade mig hela dagen! Det var verkligen skönt och jag önskar det kunde hända idag också.

Sedan när arbetsdagen var över åkte jag hem och bakade en tårta! Efter det blev det födelsedagsmiddag på http://www.mongolianbbq.ie/ med Christopher, Cesar, Johan, Alex, Marcus, Jerming, Roy, Danne och mig själv =)

(Ja, jag insåg också att jag bara har en massa killkompisar, men betänk att jag jobbar med fler killar än tjejer.. hehhe)

Tack till alla som gjorde dagen grym!

 

Måndagsmys

Publicerad 2011-08-08 11:57:27 i Allmänt,

Måndag morgon och jag skakar i hela kroppen. Är jättekallt här. Ska idag ha möte med en hel bunt viktiga människor med höga titlar. Det är lite nervigt, typ som när man hade prov i skolan.

Samtal på morgonen:

Peter: "Har du hårförlängning?"
Hille: "Nej"
Johan: (Lyssnar)
Peter: "Då har du rätt tjockt hår"
Hille: "öö, aaa"
Johan: (stirrar)
Peter: "... fan.. jag måste sluta följa kissies blogg.."

geggapöl

Publicerad 2011-08-02 10:32:49 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka på jobbet efter en långhelg med bank holiday igår. Jätteskönt med en extra dag på helgen plus en mindre dag på veckan. Helgen blev englit planerna och både besöket på fängelset, ölen med Andreas och grillfesten var lyckat!! Var jättemysigt med grillfest men folk tycker tydligen jag är för optimistisk och bott på Irland för länge när jag säger det är fint väder när det duggar istället för att regna. Igår spenderade jag den extra dagen ledighet med att slappa på soffan med Coffan och Roy. Roy sov, Coffan halvsov och jag kollade på serier. på eftermiddagen tog jag och Christopher en lång promenad. Vi gick till södra sidan av staden och bara promenderade i över två timmar! Är jätte fint på den sidan, särskillt när man är allt för van den skräpiga norra sidan av Dublin.

FYI: Ordet Dublin kommer från en geggig liten sjö som vikingarna kallade Dove lin. Som betydde typ geggig pöl. Sedan ändrades det till Dublin av andra snubbar. Alltså är Dublin döpt efter en geggapöl. Passande ;)

Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela