hilleven

Fisen

Publicerad 2011-05-31 23:31:48 i Allmänt,

Jonathan vaknade mitt i natten av att någon i lägenheten fes. Han kollade på klockan, den var 01:00 sedan garvade han och somnade om. De är de enda ledtrådarna vi har. Nu har vi ett it's always sunny in Philadelphia dilemma. Var det jag eller Jerming? Personligen tror jag på Jerming. Men det kan även varit User admin killen i lägenheten i närheten. Bara att det lät högre än Jonte trodde. Orimligt att det skulle varit jag :)

Smoothie

Publicerad 2011-05-31 21:55:01 i Allmänt,

Jag har en duschkräm som är en smoothie. Den är jätte underbar!! Alldeles len och mjuk och man vill äta upp den! Men som tur är har den en varningstext "DO NOT EAT ME" Just det, tänker jag då och låter bli att äta den. Nu luktar det dock skunk i huset för Jermin och Jonathan har sprungit. Jag lär bli eftersom jag är sjuk. Men så luktar jag jävligt gott också. Det går iaf fint på mailen. Skönt att få slippa samtal och att få freestyla i mailboxen. Hehehe. Fast lite samtal måste man ju ta ändå. Trist men getting there.

Nu chattar jag med Sofia. Uppdaterar henne med de senaste IBM skvallret. UNDERBART :D


Måndag och mail

Publicerad 2011-05-30 19:06:50 i Allmänt,




Nu har jag haft min första dag som mailare. Det var lite crazy, var skit jobbigt att man var tvungen att ta samtal lite då och då och avbryta det arbetet man höll på med. Så fick man börja om. Men skönt ifs att inte behöva ta samtal hela tiden utan bara några få. Idag har jag mailat, gjort ärenden absat snus och saknat Sofia. När jag inte har suttit i telefon hela dagen märkte jag hur sjuuukt högljutt det är på jobbet! Man borde fan sitta med hörselskydd. Inte konstigt att mina öron har blivit knas.




Mys söndag!

Publicerad 2011-05-29 19:05:13 i Allmänt,

Denna söndag har varit mysig. Började med att jag låg och frös på morgonen men så fick jag Jermings täcke och blev varm igen! Sedan drog vi ut och träffade Harry och Felix på en sushi restaurang. Jag åt dock kyckling eftersom fisk är vidrigt. Det var iaf en riktigt mysig restaurang. Efter det gick vi och drack riktigt gott kaffe på Twisted Pepper. Gick och kollade på deras lilla bookstore också. Sedan blev det en tur in på budda bag!! Shit vad det var svårt att ta sig därifrån. Så sjukt mysiga att vi satt där jätte länge och latade oss och njöt. http://www.buddabagstore.com/budda-luxury.php Efter vi äntligen tog oss därifrån gick vi hem till oss och har myst med te och galna tv spel.

Idag är det morsdag också, så till mamma:





Efter Dicey Reillys

Publicerad 2011-05-29 03:27:36 i Allmänt,

Klockan är 02:20 och jag kan inte sova. Det är inte så konstigt. Vaknade klockan två idag och hade drömt de konstigaste drömmarna. Sedan tog jag en snus, vände mig om och somnade om till klockan 6!! Har ingen aning om hur jag kunde sova så sjukt mycket. Men nu är jag iaf jätte pigg och funderar på vad jag ska göra för att somna.

Var iaf riktigt kul på IBM festen!! När vi kom dit fick vi olika namnlappar. Jag blev Dharma men hittade aldrig Greg! Var hur trångt som helst där också. Tror knappt någon missade den här festen! Riktigt nice! Daniel hade tagit lite kuliga bilder. Tjuvar denna på Marcus, mig och Johan :D



Snusk och dyra kläder.

Publicerad 2011-05-26 20:50:26 i Allmänt,

Känner för att klaga en massa för vilken dag jag hade på jobbet. Men så kom jag på att det är över och det kan jag ju vara glad för istället. Trodde dock inte att jag skulle kunna få se något snuskigare än mängden inkommande samtal vi hade i morse. Men så nyss bestämmde vi oss för att undersöka anldeningen till att vattnet inte rann ut ur tvättmaskinen.. Du vill inte att jag ska beskriva vad som hände när vi hittade filtret..



Imorgon är det IBM fest. Har köpt lotter till veckan raffle i hopp om att vinna limoride till festen. Det vore fett! Har även köpt två klänningar och ena var för dyr. Så nu har jag bestämt att Jonte och Jerming ska se till att jag inte shoppar mera på lääänge!! Det behöver jag ändå inte. Nu är det dags att jogga och sedan får jag finbesök.

Can't tell me nothing

Publicerad 2011-05-25 22:22:21 i Allmänt,



Kom hem från jobbet idag och både jag Jerming och Jonathan däckade direkt. Vaknade hungriga efter två timmar. Under de två timmarna drömde jag bara jobb. Vaknade en gång av att jag pratade högt i sömnen med en kund. När jag gick från datorn en stund förut låste jag den också.. Nu är det tydligen dags för semester igen. Skulle vara skönt att vara i Sverige ett tag.

Idag orkade jag inte jobba över något. Ska ta en lång varm och skön dusch nu iställe och sedan sova ännu mer.

Nikotinkärring

Publicerad 2011-05-24 20:54:52 i Allmänt,

Jag är i Clonsilla med pojkarna. Dvs Jack och Russel, gissa vilken ras de är? De bråkar en massa i soffan just nu och är dåliga vakthundar som inte ens skällde när jag kom. Fett besviken blev jag idag av andra anledningar. Men vad ska man förvänta sig.. Ingen mening att älta... Arbetsmoralen är på topp.. Jobbat övertid till fem och sedan tog jag en lång prommis. Införskaffat kortison så att jag kan få väck mitt dumma utslag från dumma balsamet. Coffan kommer snart med pengar från landlord och ska laga middag.

Önskar att jag hade snus med det har jag inte så nu är jag en sån där som går runt och tuggar jätte högljutt på nikotintuggummin.

Sillen

Publicerad 2011-05-23 21:24:49 i Allmänt,



Kommer att förmodligen att svimma och dö av en hjärtattack snart. Har varit slappare under de senaste 9 månaderna än jag har varit i hela mitt liv. Sen så idag tvingar Jerming och Jonte med mig ut för att springa. Trodde jag skulle dö. As jobbigt, men är väl fan dags att man börjar träna upp sommarkroppen! Idag jobbade jag en del övertid. Kommer jag nog göra imorgon också. Ska se till att jobba mycket och spara pengar så lika bra man tränar upp sig på samma gång om man ändå ska ta tag i saker o ting. Men mest sprang jag för att pojkarna sa att de skulle kalla mig för sillen om jag inte sprang med dem.

Hipster tar åt nödåtgärder

Publicerad 2011-05-22 21:22:36 i Allmänt,



Igår hade jag inget batteri på telefonen. Då kunde jag inte komma in eftersom vi bara har en nyckel till lägenheten. Så jag gick och köpte en glass. Sedan kastade jag en-centare på Jermings fönster tills han öppnade och kastade ut nyckeln åt mig.




SOL

Publicerad 2011-05-22 14:30:31 i Allmänt,

Middagen igår var lyckad och idag är det soligt och fint väder ute! Jag ska fixa håret, glida in i någon klänning, dra med mig min nya jeans jacka och hoppa ner i ett par dojor. Sedan ska jag gå och träffa Coffan. Kanse äta något onytting och må bra!

Shopping

Publicerad 2011-05-21 16:38:28 i Allmänt,

Nu har jag, Jonathan och Jerming varit på shopping streak. Jag köpte en klänning på Zara, en jeans jacka på Top Shop, två roliga böcker på urban outfitters och en väldig massa strumpbyxor från Penneys. Efter det abvslutade vi med en Sub. Riktigt nöjd. Ska nu köpa en flarra vin och färga håret. Sedan blir det: http://www.thechurch.ie/









Snövits leaving pint

Publicerad 2011-05-21 12:29:15 i Allmänt,





Och därför sitter jag just nu coh avnjuter dagens första kopp kaffe. Men kan stolt berätta att jag dragit ner en hel del på kaffet. Tidigare kunde jag bara på jobbet hinna dricka 5-6 koppar på en dag. Numera dricker jag oftast bara en eller två koppar när jag är där. Gud så duktig jag är.. Men mainly beror det bara på att Coffan jobbar på HP nu och inte kan komma o ge mig kaffe.
Idag blir det farväl middag för Sofia. Först ska vi ses hemma hos oss och sedan ska vi gå till the church och äta middag. Drömde förra veckan att Sofia åkte hem till Sverige och så grät jag i drömmen. Hur blir det när hon drar på riktigt? Sofia Snövit Åström kommer saknas på Irland och IBM.




Smile it's Friday

Publicerad 2011-05-20 23:10:41 i Allmänt,




Vad det är skönt med fredagar! Var skönt på jobbet idag och fick en massa gjort. Har dessutom hunnit städa hela lägenheten. Nu är det rent och fint här hemma. Nu måste jag bara hämta mitt täcke också men det vet jag inte om jag pallar göra idag. Är trött och slut efter allt städande. Idag kollade jag min mail och så hade jag fått massa remedy notifications att jag hade fått en massa accesser... Inte långt tills jag får sticka till imac nu! Tjoohoo!!


Kanske ska toppa up telen nu och göra något roligare än att städa och tvätta. Detta är föresten hur det ser ut på varje gata i Dublin just nu, från att drottningen kom och förmodligen tills att Obama har kommit och åkt. Bäst jag skärper mig och inte hittar på nått knas. Bilderna är tjuvade från Henrik.





Kakmonster

Publicerad 2011-05-17 23:51:15 i Allmänt,

Har varit hemma hos Sofia på kak- och bullkalas. Hon, Harry och Felix hade en stor hög med kakor och sånt gott! Plus kaffe på det. Riktigt nice. Nu ligger jag hemma i sängen nyduschad och mår bra. Medan Blessington street är avspärrat och militären letar bomber. Knas. Hoppas det ordnar sig. För jag har en kyl full med kakor och vill kunna glädjas över det. Ok?



nattinatt nu.

Drottningens krigszon

Publicerad 2011-05-17 19:00:19 i Allmänt,

Nu är drottningen här och gör kaos för mitt vardagsliv. Känns nästan som om vi är i någon krigszon med alla gator avspärrade, helikoptrar och ett fyrtiotal Gardas i varje gathörn. Kalabalik på gatorna också med sjukt mycket traffik. Tog evigheter att ta sig hem från jobbet och i morse fick vi åka taxi till IBM. Det enda positiva var att man kunde promenera runt mitt på vissa gator för att ingen trafik gick på de gatorna. Då vet man hur det känns också. Mindre positivt är ju att de hittar bomber. Inget man drömmer om. Tycker ju i alla fall att någon tidning kunde skriva vilken buss det var bomben fanns på. Jag vill ju inte åka med den bussen till jobbet någon dag.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13037933.ab


Nästa vecka kommer Obama komma hit också. Väldigt knas kaos det ska vara här ständigt. Jag och Jerming var på en djuraffär idag och såg skit söta råttor och hamstrar och bollar. Ville bara gosa sönder alla små söta djur. Men vi gick på tesco istället och handlade mat. Nu ska vi äta pasta och baka bröd.

SOON

Publicerad 2011-05-16 18:46:18 i Allmänt,

Fan vilken ångest att Sverige fick så däng av finnarna. Jag som hade köpt blå klänning och målat svenska flaggan på mig och allt! Det kändes ju inte alls bra att det gick så åt helvete igår kväll. Det började iaf som en riktigt rolig kväll även om man blev fett besviken av förlusten. Grattis till Finland i  alla fall. VILKEN FAIL AV SVERIGES:



Igår kväll hade jag nog fan mer ångest över att måsta komma tillbaka till jobbet efter en servicehelg än att Sverige fick pisk av finnarna. Det är alltid en miljon saker som går sönder när de har dessa helger. Telefonerna går som galet. Som tur va fick personer som normalt inte sitter i avail sitta med och hjälpa till. Annars hade vi blivit mosade av samtalsmängden. Blev dock inte alls lika jobbigt som väntat, fast att en massa viktiga saker knasat till sig.

Har ätit omelett idag och Jerming fick laga den medan jag latade mig. Fast då tog jag hand om disken istället.

Drottningen ställer till det som fan för oss denna vecka. Vi kommer måsta gå jätte långt till bussen bara för att de stängt av gator på grund av henne. Dumt, dumt, dumt. Däremot stannade bussen på hemvägen rakt utanför vår dörr! Värsta lyxen! Hört att det kommit hot och grejer inför besöket också...tipp topp!


The queen of England

Publicerad 2011-05-14 14:52:36 i Allmänt,



Vi har sjukt mycket sugrör. För igår var vi på donken för fyllekäk och Jonathan tog en fet hög av dem. Ena vår fåtölj var helt fylld. Igår festade vi på D2. på förfesten spelade vi Mortal combat och möblerade om i vardagsrummet. Träffade Derek igår, han har jag inte sett på jätte länge så det var kul! Fick träffa hans nya rumskompisar också. Hade en fett konstig bild på kameran igår, blandat med alla andra bilder. Kommer du ifrån konstiga svart/vita tjej?




Snart kommer drottningen av Englad komma hit. De förväntar sig värsta uppror och kravaller och jag bor mitt i city centre. Så man kanske måste hålla sig inomhus då. Imorse när vi var på Murrays och åt frukost var det sjukt mycket poliser, fyllda bussar av dem, längst gatorna. De kanske övar. Idag kommer vi att inhandla blå och gul färg. För imorgon ska vi fylla Living Room med svenskar och se finalen!!


Får du rosa, måste du pussa Jonathan

Publicerad 2011-05-13 18:43:37 i Allmänt,


Smäll på fingrarna för orden jag hade kunnat komma på för att beskriva denna dag.

Inte alls kul när man har dagar som denna på jobbet. Jag får väl tänka possitivt med att det nu är en vecka mindre kvar innan jag får gå över till IMAC. Det ska bli så underbart skönt att jag knappt kan vänta. Tänk er att få slänga av er ert headset. Vilken underbar befrielsekänsla det måste vara.

Idag kom jag inte på vad en sak hette. Så jag visade med fingrarna vad det var jag menade tills jag hittade en som fattade vad jag menade (Snövit såklart). Det var i alla fall en sån där pappersloppa jag menade. Så kom jag på att jag glömt bort hur man gör dem. Så vi googlade dem och så vek jag en av en rosa postit.



Nu är jag hemma hos Coffan och dricker te. Så har vi suttit och följt Hockeyn. YEY FÖR SVERIGE. Nu är vi i final så därför vill jag bara passa på att säga Sverige;


Pimpad

Publicerad 2011-05-13 00:24:31 i Allmänt,

I vår lägenhet har vi en lösgående skunk, en råtta och  en apa i fåtöljen.

Idag har jag som du ser stylat om min blogg lite. Det var väl dags tänkte jag och så orkade jag ändå inte röra mig från sängen. Så jag kunde ju lika gärna göra det som att bara ligga och löka. Vi har kollat på film också för grabbarna var och hämtade Snövits tv. Kollade på Ace Ventura. Blir den någonsin tråkig?

Har inga planer för i helgen. Hade planerat att se hockeyn men så ska de fan ha den matchen klockan 3 på dagen! Då sitter jag på jobbet och blir arg för att jag missar den. Hade planerat att åka till Pheonix Park och solat med rådjur och sånt. Men så var vädret tydligen såhär:


 

Så jag hoppas på att de sett fel och vindarna vänder eller något sånt. Så att man kan ha klänning och få fler fräknar i helgen.. Istället för att bli blöt av att bara kolla ut genom fönstret.

 


Round table meeting

Publicerad 2011-05-12 19:58:16 i Allmänt,


Imorse var det jätte härligt att gå till bussen. (Eller snarare att jogga till bussen för att hänga med Jermings stora steg) För det var så underbart väder. Kändes som att det skulle vara stekande väder hela dagen. Mer som en sommarmorgon än som vår. Väldigt bra start på dagen.

Nu har jag just kommit hem från jobbet, för vi fick stanna kvar en timma och ha round table meeting med teamet. Det var faktist mycket bättre och mer givande än jag trodde det skulle vara. Var rätt lugnt på linan hela dagen utom några gånger då det kom in en massa samtal samtidigt. Jag kom hem helt död för att jag var så hungrig men det är fortfarande helt soligt och skönt ute. Hoppas min nudelkopp ger mig energi så jag vaknar till och pallar göra något. Then again.. hur mycket energi finns där i Nudlar?

Nu håller jag på att installera Snagit. Känner mig så handikappad av att inte har det på hemmadatorn. Har så bra användning av det på jobbet att jag ibland får för mig att det är möjligt att snagita saker irl. Förstår du hur mycket bättre det vore än en kamera? Jag ska uppfinna det och bli rik och grymt uppskattad.

The Living Room

Publicerad 2011-05-11 23:24:13 i Allmänt,


Nu har jag varit på Livingroom http://www.thelivingroomdublin.com/about.htm och tillsammans med en massa andra svenskar sett på när Sverige mosat Tyskland med 5-2. Det var soft, vad patriotisk man kan känna sig när man inte varit hemma i Sverige på över åtta månader och får se tre kronor och höra nationalsången på en sportbar nedanför gatan där man bor.

Enligt aftonbladet säger experterna att det "inte håller" och sågar Sveriges match. Då får jag väl bara lov att garva åt hur fruktansvärt Tyskland måste ha spelat och hoppas på det bästa inför Czech republik! Det är hur som helst alltid den roligaste matchen att kolla på. Eller så kan man ju bara påminna sig själv om att aftonbladet aldrig har sagt något särskilt vettigt och inte är de som drar sig för att förvrida händelser.. Så jag säger iaf, GO SVERIGE!



Nu har jag tre filtar och ska lägga mig och sova till ett avsnitt av vänner.


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Publicerad 2011-05-11 18:17:07 i Allmänt,



Sedan i söndags bor jag med Jerming:




och Jonathan:



För att komma in till vår lägenhet måste man gå igenom fyra dörrar. Den första dörren är mer som en port till någon sorts fästning. Den är enorm och jätte tung. Jag måste luta mig helt frammåt för att få upp den ens. Den är nog gjord för jättar egentligen, så det passar i alla fall Jerming bra. Lägenheten ligger på Parnell street och har bara en nyckel för Jocke tog med sig sin hem till Sverige.

Igår hade vi det riktigt mysigt här. Vi hade madrasser, massor med täcken och kuddar och filtar. Så la vi det över golvet och kollade på skräckfilm. Den var skit läskig. Jag är ändå väldigt kräsen när det gäller skräck. Men har du inte sett insidious så borde du göra det. Här är en trailer: http://www.youtube.com/watch?v=E1YbOMDI59k

Idag fick jag låna en bok av Cesar. Den heter Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. På framsidan har den en rolig bild på en gubbe med vitt hår som släpar på en resväska. Det ska bli nice att börja på den. Jag har inte läst något på jätte länge och alla vet väl hur nyttigt det är för huvudet att läsa.

Copy Paste

Publicerad 2011-05-10 19:32:45 i Allmänt,




Idag har varit en bra dag.

Det är väldigt skönt att ha en bra dag när man haft en galen vecka. Fler glada dagar åt folket.
Dagen har varit bra särskillt på grund av två stora grejer.
1. Jag fick snus
2. JAG FICK ROLLEN PÅ IMAC


Så underbart skönt att jag ska få komma till IMAC. Om du inte har jobbat på IBM. Om du inte har jobbat på Astrazeneca kontot. Så har du ingen aning om hur underbart detta är. Så glad att jag skulle kunna skrika lite!! Nu känns all slit helt plötsligt värt. Något annat som kändes jätte bra var den bra feedbacken jag fick från min intervju :)


HÄR SKULLE DET PASSA MED EN AS GLAD LÅT! men kunde inte hitta någon som var tillräckligt glad!! så får bli en riktigt glad bild istället:


Mockingbird

Publicerad 2011-05-05 21:35:26 i Allmänt,

Igår kom jag hem från jobbet och somnade efter att kanske varit hemma en timma. (Jag slutar halv fyra). Men orkade verkligen inte göra något annat efter att jag var hemma hos Johan och Marcus dagen innan! Började med en massa snack, sedan gick det till bilspel och slutade med att jag slickade skålen och Johan bakade muffins. Så jag kom inte i säng i tid. Att sova länge får mig tydligen att göra konstiga saker i sömnen. I natt loggade jag tickets om profilproblem och sjöng hiphop i sömnen,.

Från att jag somnade igår kväll tills nu, och förmodligen tills jag somnar ikväll, har jag haft denna låt i huvudet.



Harry tyckte jag skulle vara glad att det var denna låt och inte kycklingdansen.
..Det är jag också!


Är det inte illa att jag spenderar hela dagarna på jobbet, måste jag drömma om det också? Snacka om att jag behöver en lång semester.. Eller en uppsägning. Känns som att jag lika gärna kan flytta in under min desk om ändå enda tiden jag spenderar hemma är från att jag kommer hem till att jag går och lägger mig. Vad pågår egentligen i Sverige föresten? Känns som om varenda en som jag gått i samma klass med är på smällen? what's up with that.. Får mig att känna mig gammal!

Idag bjuder jag på denna sköna bild från sent sent sent på St Patrick's day.



Syncad

Publicerad 2011-05-03 18:00:58 i Allmänt,



Fan vad syncade man kan vara.


Coffan säger - Lill fisen Hille svarar- Jocke

Coffan säger - Jafar Hille svarar- Saman

Hille säger - listgörare Coffan svarar- papper och penna

Coffan säger - BROOOMMWROOM och viftar med händerna Hille svarar - hårtork




En personlig favorit.



Hörde att det snöade i Sverige idag. Så skrattade jag i smyg. Men det är bara för att det finns mycket annat som är bättre i Sverige. Jag har ingen lakrits, ingen fil, inget knäckebröd och ingen snus alls. Tänk på det nästa gång du traskar runt i snö. Mwuhah.

När folk frågar mig om posten kommer skickas till ICA blir jag fett förvirrad. Vad tror de jag jobbar med egentligen. Visst jag är sjukt skillad men ingen allvetare :)

36 St Peter's Road

Publicerad 2011-05-02 22:24:23 i Allmänt,


Hilly- Jag såg typ och hörde massa mysko grejer.
Coffan- Har du tagit nått?
Hilly- Neej.
Coffan- Säkert?
Hilly- Helt säker kan man väl aldrig vara?
Coffan- Dårå?
Hilly- Jag käkar ju maten på IBM...


Dagens låt måste vara denna


Och här är dagens inköpslista.



CLCL är min vän

Publicerad 2011-05-02 18:02:36 i Allmänt,

CLCL är min vän ♥

Ligger hemma på min gröna soffa. Har datorn i knät fast att jag vet att den blir för varm då. Hoppas på att det går bra ändå. CLCL räddade mig genom dagen, har copy pasteat tills att fingertopparna börjat glöda. Men någon måste ju se till att alla får nya securid token. Nu funderar jag. Känns inte som om det var särskillt länge sedan jag var hemma sist. Men så tänker jag på när jag kom hit till Dublin. Det känns sjukt länge sedan. Hur många hundra år har jag varit här?

Känns som ett helt annat liv nu än när jag landade på Irland för första gången.
Men fan vad mycket goa människor jag har träffat ♥

SUPERDUPERLYCKA att jag träffade på er. Tyvärr kommer Sofia att åka hem till Sverige i slutet av Maj. Känns som att jag kommer bli ledsen Hille då. Var ju vi två som först levde rövare på IBM tillsammans.


Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela