hilleven

Ät inte röd snö

Publicerad 2010-11-30 22:21:35 i Allmänt,

Här sitter Hille med 7 annonser uppe. Det är så många lägenheter jag hittat och bestämt mig för att ringa på. Vet dock inte riktigt hur jag ska göra för att ha råd med att betala både hyra och deposit till en lägenhet just nu.. Blir lite tajt att få tag i minst 1000E bara sådär. Hehe. Men om jag äter gräs i två veckor eller så kanske jag klarar mig. Nu är det ju i och för sig snö ute. Men snö kanske går att äta. Men ät inte röd snö.

Idag började så bra men slutade så illa. Lustigt hur man kan ligga på topp hela dagen bara för att vara nära tårar i nästa sekund. Vissa människor borde man smiska. Fast på ett jätte otrevligt sätt. Nu har jag nyss haft ett långt msn samtal med syster yster Ylva. Det var jätte kul. Vi ser så roliga ut när vi gör grimarser!! Det är bra att hålla sig updaterad med systrarna.




Mina super knäppa systrar ♥

Undrar om någon skulle märka om man kramades under skrivbordet? Om någon kom på att man satt där under skulle man i och för sig kunna låtsas att man lekte med sladdar eller komma med någon annan smart undanflykt. Men idag var det tillåtet att kramas lite för jag var inte så glad en stund. Det var mysigt. Nu blir det sängen. Jag ska uppfinna isolering och inomhusvärme. Vet inte vem som kom på det i Sverige men idén har tydligen inte spridit sig till Ireland än, så jag kommer tjäna en förmögenhet! Det ska bli skönt, får börja lansera snarast eller så kommer jag måsta genomleva den kallaste vintern någonsin.

Kasse & Roy

Publicerad 2010-11-30 19:18:02 i Allmänt,

Skulle skriva ett sms till Sofia. Är inte så van vid att ha touch telefon, så därför orkade jag inte lägga till nya ord när jag stötte på två ord som inte fanns med i min ordlista. Undrar om Snövit förstår att Kasse och Roy egentilgen betyder Karre och Row. Hehehe. Kanske blir det för komplicerat för henne. Får se vad hon svarar. Min murlock kommer nog snart skrika RWRGHWUUGR!! eller hur det nu stavas. Undra hur jag hade stavat det där om datorn hade varit touch...

...Nu har jag testat. Det närmaste ordet min telefon kunde få fram var "syrisk" det var ju ganska likt. Jag hade absolut förstått att det egentligen betyder murlock ljud.




Denna blid ritade jag åt Sofia klockan 6 på morgonen en helt vanlig lördag
(och sedan dess har jag hunnit rita av minst en fjärdedel av desken)

Bara lite bilder:

Publicerad 2010-11-29 23:13:35 i Allmänt,

Thaimiddag hos Johan:


Henrietta & Jonas

Felix, som ser väldigt farlig ut

Snövit, Johan & Andreas

Team night out:



Harry & Sofia

Peter, Tara, Dom

Middag hos Harry & Felix:


Felix & Johan

Jonas

Vilt grabbmys alá Johan & Andreas



FULLADDAD Snövit & GLAD Andreas

Kaos och mys

Publicerad 2010-11-29 23:00:58 i Allmänt,

Har tagit en lång och onödig promenad i "snökaoset". Men det är ju alltid nyttigt att röra lite på sig. Tänkte betala hyran, men så visade det sig att det redan var gjort. Idag har jag pratat med syster yster Elina över msn med cam. Det var jätte kul, har inte haft tillfälle att göra det med någon i familjen sedan jag flyttade hit! Var också "snökaos" idag igen. Var nära att vi inte tog oss hem från jobbet. Imorgon är det möjligt att vi får ta en taxi till IBM också. Det var i alla fall rätt bra planerat att de ordnade så vi fick kort till de redan igår. Är väldigt möjligt att ingen buss går imorgon nämligen.

Idag var en bra dag på jobbet! Hela dagen gick smidigt och jag fick nästan bara bra samtal med trevliga människor. Jag har fått igång en massa program och som jag har väntat på i evigheter för att kunna jobba på riktigt! Väldigt skönt! Var jag hungrig i morse och skulle äta frukost på min morgon rast. Men rasterna är bara 15min långa. Därför han jag inte äta upp min scone. Det tog mig faktiskt över två timmar att äta upp den! Eftersom jag fick ta uppehåll varje gång telefonen ringde. Hehe. Dublin har så mycket julstämning just nu! Jag vet att det är väldigt tidigt, men man kan inte låta bli att mysa och må bra av allt julpyssligt pynt!! Dock så sökte vi igenom halva city centre efter en adventljusstake idag, men det hittade vi ingen alls! Blir IKEA, för jag vill köpa en julstjärna, de är så himla mysiga! ♥





julmys på Ilac



That's the spirit of Xmas ;)

Åhnejimorgonärdetmåndag.

Publicerad 2010-11-28 22:29:47 i Allmänt,

Igår blev vi uppe tills 7 på morgonen. Det var inte planerat och ganska orutinerat. Men det kom hit lite folk och eftersom det blev lite kaos av all snö så fastnade de hemma hos oss tills en taxi som kunde/tordes köra fanns tillgänglig. Var i alla fall väldigt trevligt igår med jätte god mat och roliga lekar. Jag och Hampus byggde en snögubbe också. Den var grym. Fast den fanns inte kvar längre när jag gick ut på dagen...Snyft...

Idag har varit en ganska jäktig dag. Såklart eftersom jag vaknade rätt så sent och kom lite efter i planeringen. Men jag fick i alla fall avsluta dagen med lite relax. Gick på bio och såg den nyaste Harry Potter filmen. Bra att de delat upp den i två delar. För denna var mycket mer lik boken än de andra filmerna är. Nu blir det äta något och sedan bums i säng!

Vitt

Publicerad 2010-11-28 03:55:05 i Allmänt,

Stora, fluffiga o vita är de och de täcker dessutom hela himmelen. Så många att det knappt går att skilja en från en annan. Helt vitt överallt. Så underbart mysigt att det VRÄKER ner snö. Förmodligen tycker inte Dublin det. Undrar om vi kan ta oss till arbetet på måndag? Låt oss bygga en sinnessjuk snögubbe!!

Bilder blir det nog imorgon.

Tredje flytten

Publicerad 2010-11-27 19:39:45 i Allmänt,

Igår kväll hade jag mysig hemmakväll hos Cesar med flera. Cesar lagade god mat och så chillade vi mest. Behövdes verkligen och var jätte skönt, underbara fina vänner ♥ Idag har jag tagit mitt pick och pack och lämnat Montjoy square. Känns lite sorgligt såklart men vad annat kan man göra än att gå vidare. Sofia var en ängel och hjälpte mig med flytten. Dublin har väldigt trevliga taxi chaufförer, har bara träffat en som inte var särskilt rolig. Den som körde oss idag med alla väskorna sa "women" och skakade på huvudet hahaha.

Nu sitter jag hemma hos Henrietta och Felix, alltså i mitt temporära hem. De är också underbara personer som adopterar mig tills jag har hittat någon stans att bo permanent. Imorgon ska jag gå och betala sista hyran för lägenheten i Montjoy sedan känns allt väldigt slutgiltigt. Men ikväll blir det middag som Harry lagat och det kommer nog bli supergott och roligt. Det luktar i alla fall väldigt gott här!! Blir nog rätt många som kommer hit också! Sedan åker jag kanske på hatt fest. Sofia och jag köpte i alla fall väldigt roliga hattar på Pennys tidigare när vi var dit för att köpa mig täcke, kudde och lakan. 



Jul-hatt ftw.

gos förbud

Publicerad 2010-11-25 16:12:44 i Allmänt,

Nu är det bestämt. Imorgon tidigt kommer jag att skratta. Skratta mycket alltså. Om jag inte är supertrött på grund av leaving pinten jag ska gå på ikväll det vill säga. I vilket fall så ska jag ha på mig mina ren-brallor på jobbet imorgon. Det kommer bli superkul. Tror brallorna kommer göra succé. beror kanske vilka man pratar med angående detta. Men jag tror garanterat mina kollegor kommer gilla dem.

Alla slutar här verkar det som, antingen slutar de jobba på astrazeneca, eller så slutar de helt och håller och åker hem till Sverige eller något annat tråkigt land, där de har lagar och regler och hästar hör hemma på landet. Snart kommer jag och Sofia vara de två rutinerade, skillade människorna som alla går till för att få hjälp. Hehe. Det kommer nog gå åt helvete. Men vad ska vi göra åt det, är en leaving pint varje vecka nu och tyvärr så kommer jag och Sofia få så lov att vara bäst på arbetet. Det bara är så.

IBM är extremt ogosigt atm. Tydligen är massage och kramar strängt förbjudet. Det ser tydligen alldeles för "oproffsigt" ut. Jag tycker det är oproffsigt om vi bryter i hop av att sitta i first line support.



Detta är jag och Sofia när vi ska slåss.
vi ska alltså inte slåss mot varandra utan mot någon annan och vi ska inte anfalla någon. Vi slåss bara i självförsvar. Därför borde man få gosa mer.


Här är en lite rolig länk jag fick av Martin också: http://www.angelfire.com/indie/lunarizer/

Rebell

Publicerad 2010-11-22 22:32:19 i Allmänt,

Jag tror att vissa personer på desken har dåligt inflytande över mig. Nämner inga namn eftersom det inte behövs. Idag köpte jag världens kanske bästa braxor! Var på River Island och fyndade dem, så här ser de ut:


Hur grymma är inte dessa?


Sedan jag köpte dem, för någon timme sedan, kan jag inte sluta tänka på hur roligt det skulle vara att en vacker dag dyka upp i dessa på jobbet. Vilken rebell jag skulle känna mig som! Jag skulle säkert få en varning! Det skulle vara lite roligt faktiskt. Haha. Fast näe. Jag är kanske inte så rebellisk att jag skulle tordas ha dem på mig. Tveksamt om jag ens törs ta på mig dem till en casual friday. Men hur roligt skulle det inte vara att dyka upp på IBM i dessa brax? Jag tror kanske någon skulle säga till mig eller åtminstone fråga mig om jag verkligen tycker det är ok att ha dem på mig dem. Skulle kanske inte lyckas få en varning dag ett i brallsen, men vilken kick att få vara så opassande.

Ytterligare en ursäkt

Publicerad 2010-11-22 22:16:09 i Allmänt,

Jag vet att jag inte har skrivit på 500 år nu.
Men efter den senaste veckan borde jag faktiskt vara ursäktad för att försummat mina läsare. Förra veckan var helt galen fast på ett dåligt sätt. Sist jag skrev var det typ nyss halloween. Denna gången är det nästan jul. Det kan man i alla fall tro om man går och shoppar. Var och köpte lite grejer idag (bla ett par helt grymma byxor) inne i city är det julgranar, julljus och annat julpynt överallt! Plus julmusik i alla affärer. Det är väl fan inte jul redan? :)

I alla fall så var ungefär alla servrar i världen nere. I alla fall kändes det så när jag satt och jobbade. Var helt galet hur telefonerna ringde!! Allt var trasigt och alla ringde oss!! Det var insane, särskilt eftersom jag inte sov något på nästan hela veckan. Veckan var fruktansvärd av andra anledningar plus detta. Så från och med nu ska jag försöka att inte tänka på den mer och bara se framåt!! :D Tur att jag har så fina vänner som hjälper mig med det ♥

I fredags hade vi team night out.
Shit vilken röra. Det var jävligt kul. Särskilt kul att se hur många blickar som inte kunde mötas på måndagen. Hur många akward moments som helst. Då påstår jag verkligen inte att jag inte upplevde samma sak.

Här är lite bilder från kvällen som jag lånat från Henrietta:













Scary stuff

Publicerad 2010-11-08 22:46:58 i Allmänt,

Idag gick jag till Phibsboro för att använda internet. Sjukt jobbigt för beroende Hillevi att vara utan. Jag tog på mig dojorna och traskade. Så märkte jag att det helt plötsligt var as svårt att gå. Det gick typ inte. I det ögonblicket insåg jag hur länge sedan det var jag faktiskt hade på mig ett par platta skor. Har sprungit runt i klackar hela dagarna. Måste nog köpa ett par skor som är business fast utan klackar så jag inte sabbar mina ben totalt!

 

Igår såg jag drag me to hell. Sam Raimi är ju för awesome. Filmen var ju totalt udda. En blandning mellan en skräckis och en komedi typ. Fast på ett bra sätt! Men vad annat kunde man vänta sig?  Nu har jag iaf härligt girltalk med min älskade Johanna. Hon är för go! ♥ Vill så åka till Berlin och träffa henne! Skulle få ont i käkarna av allt galet prat!

 

Föresten så skickade de ut en mail till alla på jobbet idag. Tydligen har en massa (främst kvinnor) blivit överfallna utanför området där IBM ligger. Läskigt alltså! Tur att jag inte direkt brukar göra några trippar utanför vårat lilla safety nest. Det ska jag fan passa mig för i framtiden också!

 

 

 

Jag Derek, Brasilianaren och Damien på Halloween.

Avail

Publicerad 2010-11-08 19:56:29 i Allmänt,

Idag har varit en galen dag! Men det är rätt ok, jag gillar galet. Var mycket folk borta ur teamet idag och därför var vi newbies tvungna att komma till undsättning genom att sitta i avail. Det var alltså jag Patrik och Jonas. För Sofia var lägligt nog sjuk idag!! Grr, dock så var det nog jag som smittade henne. Hehe. Förlåt!♥ I alla fall så vet jag inte riktigt hur det gick för Patrik och Jonas, men för mig gick det i alla fall bra idag. Jag var inte någe nervös alls nästan. Var mycket läskigare att ta ett samtal när någon satt och lyssnade än när man gjorde det själv. Dock så var det väl tre samtal som jag failade ganska hårt. Tycker synd om de personerna. Men jag menar, tre på en hel dag är inte så farligt! Hade kunnat gå mycket sämre! Dessutom var det väl cirka tre samtal jag klarade helt utan någon hjälp också! Så det kompenserar lite.. Men jag dog ju lite också på dem jag failade.. Så det var ju inte så kul. Mattias satte i alla fall en fin pokal på min desk för att jag tyckte jag förtjänade en belöning efter att vart så duktig! Haha.  Något som är ännu läskigare än att ta emot samtal själv är att irländarna som sitter mittemot mig försöker stjäla mitt hår!! De ska klippa av det säger det och sälja det till välgörenhet. Det tycker inte jag är så snällt. Kanske måste klä ut mig till Tora igen och gå nuts på dem!!

Tur att jag har jätte bra kollegor som hjälpt mig genom dagen!

(Tycker dock lite synd om Tanninen som fick hjälpa hur mkt som helst)

 

Igår såg jag föresten något ganska skadat. Jag såg tre tonårspojkar på skitiga, utslitna rufsiga hästar. De galoperade längst Circular road. Det är ingen liten väg. Det är typ en stor motorväg. De sicksackade mellan bilarna som några dårar. Stackars hästar. Hörde ett rykte idag att det är folk från Finglas som gör sånna grejer. För de vill inte ha bilar. Har man bil i Finglas bränner någon upp den, hästar är svårare att bränna. Jag vet inte om detta är sanning. Rätt sjukt i alla fall. Hehehe. Ibland undrar jag i vilken tidsålder jag lever i.

 

Bara är några bilder på Tora:


Hahah, så mycket kul och här är en bild på min Tor också:


Hahha, så jävla härlig.

 

 

En svensk dödsmaskin.

Publicerad 2010-11-06 22:43:01 i Allmänt,

På bussen hem igår hade jag tråkigt. Det gick ganska långsamt och så mådde jag inge bra. Så jag bestämde mig för att bygga en SVENSK DÖDSMASKIN. Så byggde jag det. Den fungerar så att den exploderar efter man ställt in tiden. Men den exploderar inte med eld och sånt som vilken farlig maskin som helst. Dödsmaskinen skickar ut elshockar. Ungefär så som handgranaterna i GOW. I alla fall så fungerar den så. Fast starkara (det räcker liskom inte med att göra ett lite hopp och en rullning för att klara sig undan). Satte den längst bak i bussen. Får se om den var effektiv. Det får man nog reda på via medier. Jag borde verkligen byta kläder. Har fortfarande på mig arbetskläderna sedan igår. Hehe.

Nu sitter jag i Phibsboro. Trodde jag flyttat härifrån men av någon anledning så fastnade jag här igår då jag gick hit för att kolla internet.

Hurricane!

Publicerad 2010-11-05 22:12:43 i Allmänt,

Måste nog faktiskt berätta att jag var helt grym på jobbet idag! Jag klarade en massa mer än jag trodde jag skulle kunna klara! Jag jobbade dessutom mycket, alltså i alla fall jämfört med vad jag gjort hittils. Hehe. Kände bra i alla fall att äntligen vara till någon nytta! :D

Idag köpte jag kastruller, så nu kan vi äntligen laga mat igen! Hehe. Hörde att det kommer en hurrican till Irland. Jag vet inte vart de fått den informationen. Jag trodde det var hurrican i går och i förrgår.. Hur ska detta gå?!

Föresten så försöker Stophe bli lika stark som mig. Det kan ju alla önska honom lycka till med :)



Sjukling

Publicerad 2010-11-05 08:13:14 i Allmänt,

Förutom den tid jag spenderar på jobbet har denna vecka i princip bara bestått av sömn för mig.. De senaste tre dagar jag varit på jobbet har jag efter jag kommit hem slängt mig ner i soffan och sedan bara tänkt "skönt, här kan jag sitta en stund" och sedan däckat och sovit till 10 då Marcus kommit hem. Då har jag vaknat i cirka en timma. Ätit något lite snabbt, borstat tändern, kanske slängt mig in i duschen. Sedan gått till sängen och sovit tills fem på morgonen då det är dags att gå till jobbet igen. Jag är verkligen inte frisk alls och det suger!! Idag ska jag till doktorn på jobbet. Han kanske kan fixa mig.. Eller åtminstone skriva ut någon effektiv medicin! :)


Viktor ska också till doktorn. Ha ha ha ha!


Vi borde verkligen ha lite bättre sjukskrivningsvillkor här. man får inte direkt mycket gjort på jobbet om man sitter och yrar med feber. Tur att de åtminstone säljer effektiva förkylnings/influensa mediciner i caféterian. Men man kan ju inte ta hur mycket såna som helst. Dessutom fungerar de bara i cirka en timma och jobbet ska man ju vara på i åtta timmar plus lunch.. Detta går inte ihop alls! Igår gick jag igenom gammla tickets och hittade en där det på stället där man ska skriva vilken byggnad kunden sitter i stod "En ful jävla barrack i Gärtuna". Hahaha ...Vet vem som skrev den...

TORA THE VIKING

Publicerad 2010-11-03 16:34:47 i Allmänt,

HAHAHHAHA. Glömde att skriva om halloween på jobbet! Det var helt fett kul! Jag klädde ut mig till Viking! Sjukt snygg, verkligen! hahahah. Hade stort krulligt blont hår, vikingahjälm och en FET hammare! Haha, jag brukar ha kul på jobbet i vanliga fall men den fredagen var ju helt galen!! Jag gick till och med som en viking! hahaha. Kallade mig själv för Tora och hade Andreas som Tor. Vi var ett sånt snyggt vikingapar! Hhah. Ingen kunde låta bli att garva tror jag. Sofia var as fin som Snövit också och vann ett pris!! Hon borde alltid vara klädd som snövit! Fick ett äpple att somna på också! Haha.

Efter jobbet tog jag, Cesar och Viktor en promenad genom Phibsboro. haha. Jag var fortfarande klädd som Tora och gick med min hammare höjd i luften. ALLA vände sig om och stirrade. Blev kaos i trafiken. femton krockade, tio körde av vägen. Jag lovar. När dagen var slut kunde jag i princip räkna alla de nya magrutor som poppat upp. Så mycket kul hade jag! :D PS: jag skaffar en kattunge inom en snart framtid. Så de så :)

SKA LÄGGA UPP BILDER PÅ TORA OCKSÅ SÅ ATT NI ALLA KAN FÅ ETT GOTT SKRATT!

på is

Publicerad 2010-11-03 16:08:50 i Allmänt,

Bloggen har legat nere ett tag. Men det finns faktiskt en giltig anledning till detta, så föräldrar och syskon behöver inte oroa sig för att jag har försvunnit från jordens yta! I alla fall så har en hel del saker hänt sedan jag sist skrev. Ja kanske inte är så konstigt eftersom det var ett tag sedan.. Men nu talar jag om onormalt mycket saker. Det är därför jag inte skrivit något också. I fredags flyttade jag och Marcus in till vår nya lägenhet och vi har för tillfället inget internet där eftersom man inte kan flytta internet själv. Utan någon måste komma och göra det åt en. Så därför har jag inte kunnat blogga något.

Först och främst så var Halloween helt galet här!! Helt galet säger jag!! Hade en jäkla massa kul och träffade en hel del galna människor. På fredagen skulle vi på någons hejdå pint. Men jag och Sofia gick hem till Cesar och Viktor och där blev vi och några till kvar hela natten. Johan var där också så jag kunde öva på mina thaiskills. Ja lite finns kvar!! Så nu pratar vi thai på jobbet. På lördagen gick jag ut med Damien, Derek och Hampus men ended up med Svenskar innan kvällen var slut. Hehe. Blev några galna bilder den kvällen också. Som jag så småningom ska få upp här! :)

Om jobbet; Igår tog jag mina tre första samtal på jobbet! Marcus (min deskmate) fick såklart hjälpa mig en del. Det gick relativt bra även om jag var skitnervös. Det sista samtalet fick väl sådär. tror kunden blev lite misstänksam då det hela tiden tog några sekunder mellan allt jag sa (eftersom Marcus muteade och sa vad jag skulle säga) hehe. Men jag klarade det ju rätt så bra! Idag skulle jag ha varit på jobbet om vanligt. Men så är jag så jävla sjuk att det inte blev så. Det suger ju för nu kommer jag inte få betalt :'( och vem gillar att förlora pengar på grund av sjukdom. INGEN. I alla fall så var jag as sjuk på jobbet igår också men bestämde mig för att ta starka värktabletter och stanna kvar ändå. Men lyckades inte ens ta mig dit idag. Feber som fan. Jag hatar detta. Har verkligen inte varit den bästa av veckor.

Har alltså ingen telefon och inget internet atm. Känner mig bara en ANING isolerad från omvärlden. Är en massa jag måste fixa alltså. En massa, massa. Bank, telefon och minst hundra grejer till lägenheten som för tillfället är vääldigt tom. Vi har inte ens kastruller eller stekpannor eller nått. Så vi äter helt enkelt bara sånt man inte behöver det för att laga.. Inte så varierande alltså. Hehe.

Om

Min profilbild

Hillevi

Så går det till när en norrläning nystartar i Dublin.. och drar vidare till Barcelona :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela